Divi WordPress-tema

Allt du behöver veta på Svenska

Divi för WordPress

Är det dags att bygga en ny hemsida? Divi är ett premiumtema för WordPress med gott om avancerad funktionalitet som kommer att underlätta och snabba på lanseringen av din hemsida väsentligt.

Om Divi WordPress-tema

Allt du behöver veta på Svenska

Dags att bygga en ny hemsida? Divi är ett premiumtema för WordPress med gott om avancerad funktionalitet som kommer att underlätta och snabba på lanseringen av din hemsida väsentligt. Divi från Elegant Themes är ett av de populäraste WordPress teman som används för hemsidor i dag.

Med Divi bygger du nästan vilken typ av hemsideslayout du vill på några minuter med hjälp av byggklossar, färdiga mallar, personliga inställningar, och sidbyggaren. Man kan bara älska Divi för dess enkelhet!

Testa Divi här!

Se funktionalitetNyheter om Divi

Enkelt, flexibelt och elegant

Divi är ett tema från Elegant Themes som snabbt har blivit ett av världens mest nedladdade teman för WordPress.

Anledningen är troligen för dess enkelhet, flexibilitet och elegans. Teamet bakom Divi lägger gott om tid på att vidareutveckla sin produkt och det lanseras kontinuerligt uppdateringar och nyheter.

Med en licens kan du fritt ladda ner alla uppdateringar och nya features utan extra kostnad.

Det ingår även en plugin för optins nyhetsbrev samt sociala medier.

Färdiga layoutmallar

Med Divi kan du enkelt och snabbt publicera en responsiv webbplats för olika verksamheter.

Du väljer en färdig layout ur biblioteket, byter ut bilder och texter och vips så är det klart. Eller så skapar du egna sektioner, rader och fyller på med de moduler som du behöver t ex text, bild eller formulär. Det är lika enkelt som att bygga med klossar.

Köp Divi från Elegant Themes webbplats.

Har du ändå inte tid att bygga din sida eller behöver stöd, ta gärna kontakt med Joolo Webbdesign för en vidare diskussion. Vi kan erbjuda en standard webbplats till ett fast lågt pris och Divi ingår givetvis i paketet. Kontakta oss nu!

Priser

Divi WordPress tema ingår i Elegant Themes portfölj tillsammans med massa andra teman och erbjuds i två olika paket.

ÅRSPRENUMERATION
Obegränsad tillgång till alla teman och plugins. Fria uppdateringar, premium support av Elegant Themes.

89 USD/år (ca 800 SEK)

LIVSTID:
Det smartaste och billigaste alternativet i längden, exakt samma som ovan fast du betalar bara en gång och har sedan full access livstid.

249 USD, engångsavgift (ca 2 200 kr)

Här kan du se alla teman som ingår i en licens.
Elegant Themes erbjuder alltid 30 dagars öppet köp så det innebär ingen risk att testa

WordPress, webbhotell och domännamn

För att lagra din Divi webbplats någonstans behöver du även ha ett webbhotell och ett domännamn. Divi.se kan varmt rekommendera Loopia som är ett svenskt webbhotell med säte i Västerås som dessutom har riktigt bra support. Välj mellan två olika abonnemang beroende på hur mycket utrymme du behöver. Backup, e-postadresser mm ingår. Hos Loopia kan du även beställa ditt domännamn för din hemsida så får du allt fakturerat av samma leverantör. En .se domän kostar 139 kr/år.

Om Divi.se

Divi.se drivs av Divi konsulten Joolo Webbdesign.

Vi är en liten lokal webbyrå som kan hjälpa dig att designa din webbplats med hjälp av WordPress & Divi från Elegant Themes.

Behöver du hjälp med installation och konfiguration så är du välkommen att kontakta oss. Vi erbjuder fri telefonkonsultation för att ta reda på just dina behov.

Skicka ett mejl till info@joolo.se med dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Flertalet länkar på denna webbplats är sk ”affiliate länkar”. Det innebär att om du klickar på länkarna och köper t ex en licens av Elegant Themes eller webbplats av Loopia, så kommer vi att erhålla en viss ersättning.

 

Vad innehåller Divi temat?

Du undrar givetvis vilka alla möjligheter du får med DIVI och DIVI BUILDER? Här är några moduler som ingår och det blir bara fler och fler hela tiden:

Olika layouter & mallar

Olika sidlayouter som t ex fullbreddssidor, sidor med olika antal kolumner, ensideslayouter.
Det går snabbt att välja en föredefinerad layout och komma igång och fylla sidan med innehåll som texter och bilder för just din verksamhet. På sidorna fyller du sedan på med fördefinerade mallar för t ex utvisning av din blogg eller nyhetssida, kontaktformulär osv

Plugins

Köper du en licens får du tillgång till alla plugins som Elegant Themes producerat samt även sådana som utvecklas i framtiden. De populäraste är ex:
BYGGAREN: För att direkt i webbläsaren skriva text, formatera objekt mm
BLOOM: För att hantera optins för nyhetsbrev (eleganta popups som uppmanar till att prenumererar på nyhetsbrev)
MONARCH SOCIAL MEDIA SHARING: För att erbjuda snygga delningsfunktioner till sociala medier på din webbsida

Formgivning

Med Divi temat blir det otroligt enkelt att ändra typsnitt och färger på din hemsida. Du klickar i gränssnittet och väljer storlek, stilar, skuggor, animeringar, avstånd precis som du vill – och sen kan du enkelt förhandsgranska ditt resultat innan du väljer att spara.
Antalet valmöjligheter är nästan oändligt!
När du är färdig med en komposition så är det sedan bara att kopiera stilen och applicera på andra delar av din hemsida. Superenkelt!

Superenkel bildhantering

Ladda upp dina bilder i mediegalleriet, sen är det bara att börja bygga bildspel, fotogallerier eller bildsegment. Vill du briljera ytterligare finns det tonvis med guider om hur du lägger till coola effekter ex då man för musen över bilden.
Nu slipper du dessutom använda dyra bildbehandlingsprogram för att addera overlays, toningar och andra effekter eftersom Elegant Themes byggt in detta i Divi.

A/B-testning

I Divi-temat finns även möjlighet till sk A/B-testning. Det innebär att du kan testa vilka bilder eller rubriker som dina besökare verkar gilla bäst. På så vis optimerar du din hemsida allra bäst.

Massor av nyttiga moduler

Bland Divis moduler hittar du flera roliga funktionalitet som kan göra att din webbsida ser riktigt proffsig ut:

Blurbs: En text eller ett citat som ofta används för att väcka intresse för olika tjänster eller produkter du vill erbjuda. Ett snyggt och tydligt sätt att presentera något på. Kombineras ofta tillsammans med iögonfallande ikoner eller snygga bilder
Formulär: Kontaktformulär, frågeformulär – you name it! 
Räknare: Ex cirkel, stapel eller sifferräknare. Räkna upp hur många kunder du haft under året, antal mål föreningen gjort osv
Nedräkningstimer: Ex: Så här många dagar kvar innan lansering
Omdömen: Snygga mallar för att enkelt publicera omdömen, ex om ditt företag eller dina produkter
Dragspel & flikfunktioner: Den här texten ingår i ett sk dragspel, tar minimalt med plats på din sida. Flikar känner du igen från populära webbläsare som ex Chrome och Firefox, rymmer mycket text i olika segment
Optins: Inbyggda formulär för att prenumerera på nyhetsbrev (ex MailChimp, Aweber mm)
CTA (Call To Action) uppmaning till handling: Vad vill du att dina besökare ska göra på sidan, måste alltid finnas en CTA. Ex köp, ladda ner, ring, kontakta oss!
Knappar: Skapa dina egna knappar. Formge dem exakt som du vill med olika färger, typsnitt, skuggor, animeringar.
Sociala medier: Enkla mallar för att lägga till stöd för följning på sociala medier. Stödjer massor av olika tjänster

Plus massa annat innehåll som ex kartor (ex google-maps), jämförelsetabeller (ex brons, silver eller guld paket).

Möjligheterna är nästan obegränsade…och mer läggs till för varje ny version! Jag har skapat en demosida här som på ett enklare sätt visas möjligheterna. 

Divi hjälpsystem

Du behöver aldrig känna oro över att veta hur man bygger i Divi. Det är redan väldigt enkelt att komma igång, men nu finns även inbyggt hjälp i den visuella byggaren så du enkelt och snabbt kan redigera din sida. Om du adderar en sk blurb känner systemet av att du jobbar med den modulen och föreslår en videoguide för att visa möjligheterna med modulen.

Aktuellt om Divi

Senast nytt samt tips och trix hur Divi kan förenkla ditt hemsidesbyggande.

Framhäv en menyknapp i Divi

Som du säkert sett på många hemsidor har man en knapp i menyn som tar en till en riktigt bra sida. Det kan vara en kampanj, kontaktsida, demosida eller köpknapp. Här får du tips på hur du gör detta.

Med Divi kan du använda Google Fonts

Borta är den tiden då det var ett begränsat urval av typsnitt man kunde använda på sin sajt. Divi har redan från början erbjudit gott om alternativa typsnitt till Arial, Times New Roman och Verdana. På Google Fonts hittar du alla typsnitt som du kan välja bland. Här...

Avancerade formulär i Divi

Divi standard formulär är rätt simpelt och det finns inte så många möjligheter att tänka utanför boxen. För dig som enbart ska ta emot namn och e-post duger den gott och väl. Du som har lite mer behov än så och behöver avancerade formulär får leta i tilläggskatalogen....

Resurser för din hemsida

Det finns såklart en hel del resurser om WordPress, Divi och utveckling på Internet. Här är ett urval som vi använder oss av.

Flera resurser?

Behöver du hjälp med installation, CSS, tips och inspiration?
Jag har samlat ett flertal länkar jag använder på en och samma sida.

Nyhetsbrev

Du får nyheter, tips & trix, resurser samt erbjudanden direkt i din INBOX-. Skriv in ditt namn och din e-post nedan för att starta prenumerationen.

 

Divi.se använder Loopia webbhotell