Divi tema för WordPress

Allt du behöver veta på Svenska

Divi för WordPress

Är det dags att bygga en ny hemsida? Divi tema för WordPress har gott om avancerad funktionalitet som kommer att underlätta och snabba på lanseringen av din hemsida väsentligt.

Divi tema - allt du behöver veta på svenska 1

Allt om Divi WordPress-tema

Svensk informationssida om världens mest populära WordPress-tema 

Divi är ett premiumtema med gott om inbyggd funktionalitet som snabbar upp lanseringen av din hemsida väsentligt. Med Divi från Elegant Themes kan du snabbt bygga en snygg & responsiv hemsida med hjälp av färdiga mallar.

Man kan bara älska Divi för dess enkelhet ❤️

Enkelt, flexibelt och elegant

Divi är ett tema från Elegant Themes som snabbt har blivit ett av världens mest nedladdade teman för WordPress. Divi temat är enkelt att jobba med samt erbjuder responsiva och snygga webbsidor..

I Divi bygger du likt lego upp sektioner med rader, kolumner och moduler med hjälp av den sk sid byggaren direkt i webbläsaren. Du ser resultatet på en gång.

Teamet bakom Divi är Elegant Themes. De lägger gott om tid på att vidareutveckla sin produkt och det lanseras kontinuerligt uppdateringar och nyheter.  

Med en licens kan du fritt ladda ner alla uppdateringar och nya features utan extra kostnad. Det medföljer även andra teman som du fritt kan använda samt plugins för opt-ins nyhetsbrev samt sociala medier.

Vad kostar Divi?

Divi WordPress tema ingår i Elegant Themes portfölj tillsammans med 86 andra teman och erbjuds i två olika alternativ.

ÅRSPRENUMERATION, 89 USD/år (ca 800 SEK)
Obegränsad tillgång till alla teman och plugins. Fria uppdateringar, premium support av Elegant Themes.

LIVSTID, 249 USD, engångsavgift (ca 2 300 kr)
Samma som ovan fast du betalar bara en gång och har sedan full access livstid.

Här kan du köpa Divi från Elegant Themes webbplats.

 Elegant Themes  erbjuder alltid 30 dagars öppet köp så det innebär ingen risk att testa.

Färdiga layoutmallar

Med Divi kan du enkelt och snabbt publicera en responsiv webbplats för olika verksamheter.

Du väljer en färdig layout ur biblioteket, byter ut bilder och texter och justerar efter era behov. Det är i stort sett så enkelt.

Eller så börjar du med en tom sida och fyller den med  sektioner, rader och fyller på med de moduler som du behöver t ex text, bild eller formulär. Det är lika enkelt som att bygga med klossar.

Här kan du köpa Divi från Elegant Themes webbplats

WordPress, webbhotell och domännamn

För att lagra din Divi webbplats någonstans behöver du även ha ett webbhotell och ett domännamn.

Divi.se kan varmt rekommendera Loopia som är ett svenskt webbhotell med säte i Västerås som dessutom har riktigt bra support.

Välj mellan två olika abonnemang beroende på hur mycket utrymme du behöver. Backup, e-postadresser mm ingår.

Hos Loopia kan du även beställa ditt domännamn för din hemsida så får du allt fakturerat av samma leverantör. En .se domän kostar ca 150 kr/år.

Om Divi.se

Divi.se drivs av Divi-konsulten Joolo Webbdesign.

Företaget är en är en liten lokal och personlig webbyrå som kan hjälpa dig att designa din webbplats med hjälp av WordPress & Divi från Elegant Themes. Jag  jobbar även med Chatbottar och Messenger bottar, via sidan foretagschatbot.se

Behöver du hjälp med Divi som t ex 1-1 träning, konsultation, installation eller konfiguration av Divi så är du varmt välkommen att kontakta mig. Jag erbjuder fri telefonkonsultation för att ta reda på just dina behov.

Skicka ett mejl till info@joolo.se med dina kontaktuppgifter så får du ett svar högst troligt inom kort.

Flertalet länkar på denna webbplats är sk ”affiliate länkar”. Det innebär att om du klickar på länkarna och köper t ex en licens av Elegant Themes eller webbplats av Loopia, så kommer jag att erhålla en viss ersättning så att jag kan hålla denna webbplats levande med information om Divi.

Vad ingår i temat Divi ?

Divi är ett tema som ingår i Elegant Themes portfölj tillsammans med 86 andra teman. Men Divi är kungen av dem alla och det tema de allra flesta installerar. Du undrar givetvis vilka alla möjligheter du får med Divi och den visuella byggaren? Här är några moduler som ingår och det blir bara fler och fler hela tiden:

Olika layouter & mallar

Olika sidlayouter som t ex fullbreddssidor, sidor med olika antal kolumner, ensideslayouter.
Det går snabbt att välja en föredefinerad layout och komma igång och fylla sidan med innehåll som texter och bilder för just din verksamhet. På sidorna fyller du sedan på med fördefinerade mallar för t ex utvisning av din blogg eller nyhetssida, kontaktformulär osv

Plugins

Köper du en licens får du tillgång till alla plugins som Elegant Themes producerat samt även sådana som utvecklas i framtiden. De populäraste är ex:
BYGGAREN: För att direkt i webbläsaren skriva text, formatera objekt mm
BLOOM: För att hantera optins för nyhetsbrev (eleganta popups som uppmanar till att prenumererar på nyhetsbrev)
MONARCH SOCIAL MEDIA SHARING: För att erbjuda snygga delningsfunktioner till sociala medier på din webbsida

Formgivning
Med Divi temat blir det otroligt enkelt att ändra typsnitt och färger på din hemsida. Du klickar i gränssnittet och väljer storlek, stilar, skuggor, animeringar, avstånd precis som du vill – och sen kan du enkelt förhandsgranska ditt resultat innan du väljer att spara.
Antalet valmöjligheter är nästan oändligt!
När du är färdig med en komposition så är det sedan bara att kopiera stilen och applicera på andra delar av din hemsida. Superenkelt!
Superenkel bildhantering
Ladda upp dina bilder i mediegalleriet, sen är det bara att börja bygga bildspel, fotogallerier eller bildsegment. Vill du briljera ytterligare finns det tonvis med guider om hur du lägger till coola effekter ex då man för musen över bilden.
Nu slipper du dessutom använda dyra bildbehandlingsprogram för att addera overlays, toningar och andra effekter eftersom Elegant Themes byggt in detta i Divi.
A/B-testning
I Divi-temat finns även möjlighet till sk A/B-testning. Det innebär att du kan testa vilka bilder eller rubriker som dina besökare verkar gilla bäst. På så vis optimerar du din hemsida allra bäst.
Massor av nyttiga moduler

Bland Divis moduler hittar du flera roliga funktionalitet som kan göra att din webbsida ser riktigt proffsig ut:

Blurbs: En text eller ett citat som ofta används för att väcka intresse för olika tjänster eller produkter du vill erbjuda. Ett snyggt och tydligt sätt att presentera något på. Kombineras ofta tillsammans med iögonfallande ikoner eller snygga bilder
Formulär: Kontaktformulär, frågeformulär – you name it! 
Räknare: Ex cirkel, stapel eller sifferräknare. Räkna upp hur många kunder du haft under året, antal mål föreningen gjort osv
Nedräkningstimer: Ex: Så här många dagar kvar innan lansering
Omdömen: Snygga mallar för att enkelt publicera omdömen, ex om ditt företag eller dina produkter
Dragspel & flikfunktioner: Den här texten ingår i ett sk dragspel, tar minimalt med plats på din sida. Flikar känner du igen från populära webbläsare som ex Chrome och Firefox, rymmer mycket text i olika segment
Optins: Inbyggda formulär för att prenumerera på nyhetsbrev (ex MailChimp, Aweber mm)
CTA (Call To Action) uppmaning till handling: Vad vill du att dina besökare ska göra på sidan, måste alltid finnas en CTA. Ex köp, ladda ner, ring, kontakta oss!
Knappar: Skapa dina egna knappar. Formge dem exakt som du vill med olika färger, typsnitt, skuggor, animeringar.
Sociala medier: Enkla mallar för att lägga till stöd för följning på sociala medier. Stödjer massor av olika tjänster

Plus massa annat innehåll som ex kartor (ex google-maps), jämförelsetabeller (ex brons, silver eller guld paket).

Möjligheterna är nästan obegränsade…och mer läggs till för varje ny version! Jag har skapat en demosida här som på ett enklare sätt visas möjligheterna. 

Divi hjälpsystem
Du behöver aldrig känna oro över att veta hur man bygger i Divi. Det är redan väldigt enkelt att komma igång, men nu finns även inbyggt hjälp i den visuella byggaren så du enkelt och snabbt kan redigera din sida. Om du adderar en sk blurb känner systemet av att du jobbar med den modulen och föreslår en videoguide för att visa möjligheterna med modulen.

Aktuellt om Divi tema

Senaste nytt om Divi samt tips och trix hur Divi kan förenkla ditt hemsidesbyggande.

Svenskarna och internet 2019 – nu är den här

Svenskarna och internet 2019 – nu är den här

Varje år släpps rapporten Svenskarna och internet som är en studie av svenska folkets internetvanor. Undersökningen genomförs av Internetstiftelsen som vill bidra med fakta och insikter om hur användningen av internet i Sverige utvecklas. Nu är 2019 års utgåva här....

Divi uppdatering: 16 nya WooCommercemoduler

Divi uppdatering: 16 nya WooCommercemoduler

En länge efterlängtad uppdatering av Divi tema för Wordpress är nu släppt för alla onlinebutiker som kör WooCommerce. Hela 16 nya moduler återfinns i den nya uppdateringen med den sk WooCommerce-byggaren (engelska: WooCommerce-builder) Elegant Themes har under en lång...

Divi sommarrea

Divi sommarrea

Just nu pågår Elegant Themes stora sommarrea. Passa på att köp livstids medlemsskap till 20% rabatt.
Du får testa fritt i 30 dagar utan förpliktelser.

Äldre artiklar

Jag publicerar löpande tips och trix om Divi. Vissa artiklar är väl värda att återvända till. Håll utkik!

Vill du få Divi-tips
direkt i din e-post?

Vill du få nyheter, tips & trix, resurser samt erbjudanden direkt i din INBOX?
Skriv in ditt namn och din e-post nedan för att starta prenumerationen.

Divi.se använder Loopia webbhotell