Denna sida handlar ju om WordPress-temat Divi från Elegant Themes. Divi.se säljer inte några teman själv utan vi informerar bara om dess funktionalitet och ger dig tips och trix på svenska. Detta är alltså en webbplats för dig som bygger din hemsida i WordPress och valt världens populäraste WordPress-tema.

I detta inlägg beskriver jag hur du gör för att köpa Divi och installera det på din webbplats.

Köp temat Divi

1. Gå in på Elegant Themes webbplats och klicka på Join to download

Installera Divi från Elegant Themes 1

Välj vilken licensform du vill köpa. Om du vill testa, välj årsvis för 89$ (du har alltid 30 dagars öppet köp).

Om du redan nu vet att Divi är det bästa temat för WordPress, så slår du till på livstidslicensen, då kan du fritt använda Divi på obegränsat antal webbplatser och har livstidsuppdateringar från dem. Den licensen kostar 249$ dvs dryga 2300 svenska kronor. Se aktuell kurs här

Installera Divi från Elegant Themes 2

Fyll i följande uppgifter:

  • Användarnamn
  • Lösenord
  • E-post
  • Ditt namn
  • Kortuppgifter

Klicka sedan på Complete registration. Spar dina inloggningsuppgifter  på ett säkert ställe.

När betalningen gått igenom loggar du in via startsidans login, eller denna länk. Gå till fliken Downloads för att hämta ditt Divi-paket. När du klickar på download under Divi hämtas en zip-fil, Divi.zip.

Installera Divi på din WordPress-webbplats

Nu loggar du in på din WordPress-webbplats som administratör, https://ditt-sidnamn/wp-admin,  och går till Utseende > Teman och klicka på Lägg till nytt, https://ditt-sidnamn/wp-admin/themes.php, och sedan Ladda upp tema. Leta upp din Divi.zip fil på din hårddisk. Den hamnar oftast under hämtade filer. Markera och välj att installera nu

Gå nu till fliken Account på Elegant Themes webbplats för att hämta din licensnyckel, den hittar du under Your API-key. Kopiera nyckeln och klistra in den under Divi > Tema-inställningar och Updates.

Installera Divi från Elegant Themes 3

Nu är ditt tema aktiverat och du kan ta emot uppdateringar. Då är det bara att sätta igång att börja bygga din hemsida! Börja från början och bygg en sida ”från scratch” och testa sedan att importera olika layouts från biblioteket.

Om du har enklare frågor om Divi kan du mejla mig så försöker jag besvara dem, är det mer komplexa funderingar som uppstår eller om du känner att du vill ha hjälp att komma igång så kan du anlita mig via min webbyrå Joolo Webbdesign. Jag jobbar med WordPress, Divi temat och även ChatBottar/Messengerbottar.

Du har även fri tillgång till hjälp av Elegant Themes och det finns även massvis med grupper på FaceBook man kan ställa frågor i.

Lycka till!

%d bloggare gillar detta: