Hantera sektioner i Divi

För att infoga en sektion i Divi, aktivera den visuella byggaren. Ex när du är inloggad genom att klicka på knappen i övre menyn ”Aktivera visuellt konstruktionsverktyg” (vilken översättning!) eller om du är i admindelen av WordPress, klicka på använd Divi-byggaren.

Klicka på det blåa plustecknet för att infoga en sektion. Du kan välja mellan en vanlig (blå), special (röd) och helbreddssektion (lila).

  • En vanlig sektion är som namnet låter den vanligaste. Du kan addera rader och kolumner samt alla moduler i Divi.
  • En specialitet sektion är för dig med högra krav på anpassning av kolumnstrukturer. Du kan skapa unika layouter som inte går med den vanliga sektionen. De är väldigt tydlig visualiserat hur layouterna kan användas.
  • En helbreddssektion utnyttjar hela din skärm. Här kan du inte laborera med rader och moduler utan det finns ett begränsat antal moduler som fungerar direkt under helbreddsläget. Det går också att återskapa i en vanlig sektion genom att anpassa storleken med måttet vh eller vw. Sätt dem till ex 100vh så utnyttjar sektionen hela ytan.

Divi sektion

När en sektion är tillagd får du skapa en rad (eller importera en rad från biblioteket eller mall)

Varje sektion har tre flikar:

  • Innehåll. Här kan du hantera bakgrundsfärger, -video eller -bilder. Du kan döpa din sektion och länka hela blocket.
  • Design. Här kan du anpassa designen som storlek, mellanslag, skuggor, animeringar osv
  • Avancerat. Här ryms eventuell CSS-anpassning, scrolleffekter, om du vill dölja sektionen för olika enheter osv

Om Divi FAQ

Det är en kunskapsdatabas över vanligt förekommande frågor om Divi temat som jag skapat succesivt under flera års användning av temat och även genom insyn i mängder av de olika forum som finns för temat.

Just nu är alla artiklar gratis att läsa, jag kommer framöver att erbjuda full åtkomst i Divi FAQ via ett medlemsskap för min webbbplats. Att det kommer att kosta pengar är för att jag ska kunna underhålla denna webbplats och få ersättning för den tid jag lagt ned.

Har du önskemål om att en fråga ska adderas skicka ett mejl till hej@divi.se

Läs även

Divi prestandaförbättringar (version 4.80)

Divi prestandaförbättringar (version 4.80)

Nu har Elegant Themes släppt en efterlängtad feature - en uppdaterad Divi visuell byggare (visual builder) som är avsevärt mycket snabbare att jobba med. Byggaren är nu flera gånger snabbare på flera områden gentemot tidigare tack vare en hel del...