Divi Machine – ett tillägg för att skapa egna posttyper

10 juli, 2022 | Plugins

En posttyp är t ex ett inlägg med en rubrik, innehåll och en utvald bild. På samma sätt är även en sida ett egen posttyp. Ibland kan man vilja skapa sina egna posttyper för t ex en specifik produkt eller kategori. T ex djur, recept, bilar eller företag.

På min nya sida Musterier i Sverige, med webbadressen https://musterier.se så har jag använt premiumtillägget Divi Machine från Divi Engine som tillsammans med tillägget Advanced Custom Fields har tillåtit mig att skapa en typ som heter musterier.

Ett musteri återanvänder titeln på inlägget och innehåller, men med detta tillägg kan jag även addera t ex kontaktuppgifter, vilken typ av frukt som musteriet pressar, var på en karta de finns osv

Om du går in på startsidan av musterier.se så ser du en karta, ett filter och en vy som listar alla musterier jag lagt in. Dessa moduler ingår alltså i Divi Machine. Du kan välja att söka efter ett fält du lagt upp, i mitt fall län, frukt och fritextsök. Det går även att knyta an poistioner som man anger för varje företag så de visas ut på en karta som en knappnål, se nedan.

Divi Machine - ett tillägg för att skapa egna posttyper 1

Divi Engine som säljer dessa plugins har även tillägget Divi Formbuilder med vilket man kan skapa forumlär på siten så att besökare kan registrera sitt musteri själva, se denna sida

För att komma igång med Divi Machine så börjar man med att skapa en ny posttyp, t ex Musteri. Här får man ange ett antal egenskaper för att konfigurera sin typ. Men man kan starta med standardinställningarna om man vill komma igång snabbt.

Steg 2 är att skapa en ny fältgrupp med hjälp av Advanced Custom Fields. Här matar du in de extra fält du vill använda, som t ex kontaktuppgifter, koordinater, logotyper mm. Sedan anger du att gruppen ska användas för posttypen du skapade nyss.

Steg 3 är att skapa en sk loop. En sektion som presenterar det objekt du skapat. I mitt fall då ett musteri. När man installerar tillägget dyker ett antal nya moduler upp som behövs för att visa ut de nya fälten man skapar. Man bygger ihop en vy som man vill ska visas för ett objekt. Se t ex min wireframe-vy nedan.

Divi Machine - ett tillägg för att skapa egna posttyper 2

När du är klar så skapar du en ny sida i Divi och infogar en Divi Machine arkivmodul som du kopplar till ovanstående loop. Konfigurerar upp modulen som du vill visa ut den.

Sen är det bara att börja mata in nya poster i din nya typ så kommer de att dyka upp på din nya sida.

Divi Machine - ett tillägg för att skapa egna posttyper 3

Jag har använt Divi Machine även på andra siter, t ex på Djursholms Ridskolas sida för deras hästar, personal och sponsorer.
Se t ex hästsidan hos Djursholms Ridklubb här

Även på Restaurang Skärgårn i Linanäs för att lätt hantera sin meny med maträtter och pizzor.
Se menyn hos Restaurang Skärgårn här

Är du intresserad av att läsa mer om Divi Machine. Läs om tillägget här.

Tror du att du kan hitta ett behov av att använda Divi Machine? Är du intresserad av att börja använda pluginet och behöver hjälp att komma igång? Kontakta gärna mig för en fri offert så kan jag berätta mera.

Kontakta mig via min webbyrå Joolo Webbdesign så återkommer jag till dig inom kort.

Om sidan

Om sidan

Divi.se ägs och drivs av Henrik Rossini som driver webbyrån Joolo Webbdesign.
Sidan visar svensk information samt tips & trix för premium-temat Divi för WordPress. Divi.se har inga kopplingar till temats leverantör Elegant Themes. Divi samt Elegant Themes är registrerade varumärken som tillhör Elegant Themes, Inc.

Vissa länkar på denna webbplats är sk ”affiliate länkar” vilket innebär att om du klickar på länken och köper en produkt på de sidan så kommer jag att erhålla en viss ersättning.

Söker du hjälp med Divi så kontakta mig via min webbyrå Joolo Webbdesign

Läs även

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.