3 nya sätt att använda Divi

19 januari, 2023 | Tips & tricks

Divi förändras och släpper nyheter gång på gång. Hinner du med alla guldkorn som släpps?
Här visar jag tre nya sätt att använda Divi.

Globala färginställningar

Innan denna feature släpptes gick jag alltid in i färgpaletten och sparade ned de färgkoder jag ville använda för min sida. Med globala färginställningar förändrades detta riktigt bra. Färgpaletten var statisk och ändrade man en färg så påverkades inte de objekt som du tidigare använt färgen för.
I den nya globala färginställningen som du finner lite överallt i Divi, i bakgrundsfärgen, fontfärgen, knappfärg osv registrerar du en eller flera färger och använder sedan dessa genom hela sajten. Säg att du sedan ångrar en ton av svart, den blev helt enkelt för svart och du vill dra ner den till #333333 då går du bara in i dina globala färgpanel, väljer din svarta färg och ändrar den till den nya färgkoden och sparar. Nu ändras alla instanser av färegående svart till den nya svarta tonen i ett svep – bra och tidsbesparande.

Jag ska erkänna att featuren är lite buggig ibland. Det kan hända att det inte går att byta färg, men då får man stänga ner webbläsaren och börja alterntivt att stänga av cachen så brukar det släppa.

Temabyggaren

Tänk vilken skillnad och vilka möjligheter som öppnades när temabyggaren introducerades i Divi. Jag var i början emot denna och tyckte den var svår att hantera, men när man väl lärt sig den så kan man snabbt skapa mallar för olika typer av sidor.

T ex en unik meny på startsidan som är transparent och med vit text, och en grön bakgrund med svart text på övriga sidor. Unika utseende på bloggsidor och arkivsidor. Det finns så mycket användning av temabyggaren att det inte går att beskriva.

Dynamiskt innehåll

Detta är ingen ny grej utan har funnit länge i Divi, men väldigt praktisk och lätt att missa.
T ex om du ska använda en logga, ladda upp den i Divi Temainställningar och referera sedan till den överallt där du använder loggan, t ex i Temabyggaren. Så går det lätt att byta ut den överallt sedan.

När du skapar datum eller årtal är det också väldigt praktiskt att kunna infoga aktuellt år så uppdateras det dynamiskt.

I videon nedan visar jag mer i detalj hur dessa tre features fungerar.

 

Detta var några enkla tips på hur du kan vidareutveckla ditt byggande i Divi. Hoppas det inspirerar dig till nya stordåd.

Hör gärna av dig om du har specifika önskemål om hur man använder Divi så försöker jag spela in en video på detta.

Om sidan

Om sidan

Divi.se ägs och drivs av Henrik Rossini som driver webbyrån Joolo Webbdesign.
Sidan visar svensk information samt tips & trix för premium-temat Divi för WordPress. Divi.se har inga kopplingar till temats leverantör Elegant Themes. Divi samt Elegant Themes är registrerade varumärken som tillhör Elegant Themes, Inc.

Vissa länkar på denna webbplats är sk ”affiliate länkar” vilket innebär att om du klickar på länken och köper en produkt på de sidan så kommer jag att erhålla en viss ersättning.

Söker du hjälp med Divi så kontakta mig via min webbyrå Joolo Webbdesign

Läs även

4 plugins för custom post types i WordPress

4 plugins för custom post types i WordPress

Ibland finns behov av att bygga ett register på sin webbplats, med anpassade fält just för dig och din verksamhet. Här kommer jag tipsa om fyra olika plugins som du kan använda i WordPress för detta ändamål.

Den ultimata guiden till Divi tema-anpassare

Den ultimata guiden till Divi tema-anpassare

I Divi temat ställer du enkelt in din design med hjälp av den sk tema-anpassaren. Det kan vara menyer, färger, typografi, CSS och en hel del annat. Du hittar Divi Anpassaren i menyn under Divi > Tema-Anpassare. Elegant Themes har en väldig lättförståelig guide för...

Hur du skapar mikroanimeringar på ikoner och blurbs

Hur du skapar mikroanimeringar på ikoner och blurbs

Mikroanimeringar är ett kul sätt att utöka synligenheten för ikoner och blurbs på din sida. Det kan vara att de pulserar, skakar, roterar eller liknande för att väcka uppmärksamheten för dina besökare. https://www.youtube.com/watch?v=vcLNc_I_BSI