3 webbhotell du inte ska välja för Divi

23 oktober, 2019 | Tips & tricks

Din webbsida är viktig för ditt företag, syns du inte så finns du inte.

Enligt rapporten Svenskarna och Internet 2019 så söker i stort sett alla efter information på webben. Det gäller både ung som gammal. 97% av samtliga internetanvändare använder Internet just för att söka specifikt efter information. Det kan vara efter en föreningssida, ett recept på stuvade makaroner eller varför inte information om just ditt företag och vad du kan erbjuda.

De flesta använder Google. Runt 60% googlar dagligen efter något. Var 4:e pensionär söker efter något varje dag, år ut och år in. Allt enligt ovanstående rapport.

via GIPHY

Förstår du då hur viktigt det är att din sida är tillgänglig, går lätt att administrera och känns säker för besökaren?

Hur troligt är det att du tänker på webbhotell och sk hosting, när du läser ovanstående?
Troligen inte.
Men när du står där i valet och kvalet att köpa webbutrymme och en unik e-post för ditt företag så är det bra att ändå ha i åtanke att man får det man betalar för.

Det finns webbhotell som erbjuder så låga månadskostnader som 20 kr. Det är lockande men vad får du för pengarna.

 

Vad bör jag tänka på vid val av webbhotell?

Jag har samlat sex viktiga punkter du kan ta med dig i ditt val av webbhotell.

 

1. Kapacitet

Vad kommer du använda webbhotellet till? Flera webbsidor, mycket bilder, video? Hur mycket utrymme behöver du?
Behöver du kunna ha flera databaser, t ex en för stage och en för produktion.
Kanske kunna skapa flera FTP-konton, att sätta behörighet för åt din webbyrå.

2. Bra support

Hur mycket klarar du själv? Vissa webbhotell erbjuder fri hjälp att migrera din sida från din förra leverantör, helt gratis.
Jag tycker det ska kännas tryggt att kontakta supporten för att helt enkelt få svar på det jag undrar över. Inget knussel liksom.

3. Snabbhet

Har du mycket trafik till din webbsida? En onlinebutik eller bara en “vistikortssida”. Det senare kräver faktiskt inte mer än det billigaste webbhotellet, vad det gäller snabbhet. Men då får du förstås offra annan funktionalitet.

Kör du en visuell byggare som t ex Divi så kräver det i sig mera av webbhotellet. Detta så att webbläsaren inte får time-out då du jobbar och att du kan läsa in stora mallar och migrera data utan problem.

4. Stabilitet

Vill du att din webbsida ska vara åtkomlig när dina besökare kräver det. Eller står du ut med att man får en “sidan kan inte hittas” eller “tillfälligt tekniskt fel” flera gånger per vecka.

5. Säkerhet

Var finns leverantören, i Sverige? Hur är deras renomme i branchen?
De får gärna erbjuda Let´s encrypt ssl-certifkat i sina paket så att din webbsida kan få https-adressen.

6. E-post

Behöver du en eller flera e-postadresser, är det enkelt att skapa nya? Oftast inget problem då de flesta erbjuder oändligt antal sådana.

Sammanfattning

Du bör nu har fått en insikt i vad du bör fokusera på inför ditt val.

Googla runt och sök efter webbhotell, titta i grupper på Facebook, ex WordPress Sverige eller Elegant Themes Sverige så får du en hel del bra tips från medlemmarna.

Här skulle jag nu kunna rabbla upp minst tre webbhotell som jag verkligen inte rekommenderar. Men det vore inte schysst emot dem. Det händer mycket i branschen och rätt som det är kanske de står där med en lösning som verkligen fungerar. Så jag tar tillbaka min första rubrik – just nu, i detta skede.

Vad vissa kallar värdelösa webbhotell kanske faktiskt duger åt dig och ditt företag, men ska du använda Divi så rekommenderar iallafall jag att du väljer lite med omsorg. Så du kan använda all funktionalitet utan att behöva slita av dig ditt hår.

via GIPHY

Så du får istället tre tips på webbhotell som klarar Divi-temat från Elegant Themes utan problem.

Loopia

Ett av de största och populäraste webbhotellen i Sverige med säte i Västerås. Det webbhotell jag själv använder. Supersupport, har aldrig blivit missnöjd. Räcker långt för de flesta. Obegränsat med webbsidor, mycket utrymme, nyhetsbrev, många databaser mm. Har inte 100% upptid enligt mig, men det räcker för mitt behov. Rekommenderar att du går upp ett paket här till företag så ingår även SSL 199 kr/månaden. har ofta kampanjer där du får testa första året till 40% rabatt.

från 99 kr – läs mer om Loopia webbhotell här

Templ.io

Uppstickare på marknaden och inte alls billiga, men ändå väldigt intressanta.
Har som fokus enbart på WordPress och WooCommerce, använder Google Cloud för lagring och har outstanding support. Här känner du dig väl omhändertagen, inga problem de fixar “allt”. CDN, SSL och SSH ingår. Vet du inte vad det är, det spelar ingen roll – de hjälper dig med sånt.

från 258 kr/månaden (för en webbsida) – läs mer om Templ.io webbhotell här

Oderland

Rekommenderas ständigt i forum av användare. Väldigt höga betyg. Säte i Göteborg. Inte så mycket utrymme, men snabb sk hosting. Obegränsat antal webbplatser och e-post, tre månaders backup, SSL mm mm 99.9% upptid.

från 167 kr/månaden (plus startavgift 150 kr) – läs mer om Oderland webbhotell här

Om sidan

Om sidan

Divi.se ägs och drivs av Henrik Rossini som driver webbyrån Joolo Webbdesign.
Sidan visar svensk information samt tips & trix för premium-temat Divi för WordPress. Divi.se har inga kopplingar till temats leverantör Elegant Themes. Divi samt Elegant Themes är registrerade varumärken som tillhör Elegant Themes, Inc.

Vissa länkar på denna webbplats är sk ”affiliate länkar” vilket innebär att om du klickar på länken och köper en produkt på de sidan så kommer jag att erhålla en viss ersättning.

Söker du hjälp med Divi så kontakta mig via min webbyrå Joolo Webbdesign

Läs även

4 plugins för custom post types i WordPress

4 plugins för custom post types i WordPress

Ibland finns behov av att bygga ett register på sin webbplats, med anpassade fält just för dig och din verksamhet. Här kommer jag tipsa om fyra olika plugins som du kan använda i WordPress för detta ändamål.

Den ultimata guiden till Divi tema-anpassare

Den ultimata guiden till Divi tema-anpassare

I Divi temat ställer du enkelt in din design med hjälp av den sk tema-anpassaren. Det kan vara menyer, färger, typografi, CSS och en hel del annat. Du hittar Divi Anpassaren i menyn under Divi > Tema-Anpassare. Elegant Themes har en väldig lättförståelig guide för...

Hur du skapar mikroanimeringar på ikoner och blurbs

Hur du skapar mikroanimeringar på ikoner och blurbs

Mikroanimeringar är ett kul sätt att utöka synligenheten för ikoner och blurbs på din sida. Det kan vara att de pulserar, skakar, roterar eller liknande för att väcka uppmärksamheten för dina besökare. https://www.youtube.com/watch?v=vcLNc_I_BSI