Aktivera Divi classic builder

Publicerad: 10 mars, 2020

Var det ett tag sedan du var in i Divi så kan det hända att det dyker upp som en överraskning för dig att gränssnittet har ändrats.

För någon version sedan så anpassade man Divi för WordPress blockredigerare Gutenberg. När du ska skapa ett inlägg ser det då ut så här.

Aktivera Divi classic builder 1

Det går alldeles utmärkt att använda Divi i detta läget. Klicka bara på ”Använd Divi Builder” så kan du skapa ditt inlägg i WordPress gutenberg blocket.

Är du inte bekväm med den nya lösningen så kan du alltid aktivera den gamla buildern. Den som kallas för classic builder. Gå bara in under Divi Temainställningar > Builder > Avancerat. Här kan du aktivera Classic Editior så blir allt som förr.

Aktivera Divi classic builder 2

 

Läs även

Divi Snabbkommandon (Quick Actions)

Divi Snabbkommandon (Quick Actions)

En rätt ny funktion i Divi som många nog har missat är de sk snabbkommandona, (på engelska: quick actions). Med dem snabbar du upp ditt arbete väsentligt eftersom det går snabbt och enkelt att jobba sig framåt.

Divi Snabbkommandon (Quick Actions)

Lägg till en favicon för Divi

En favicon eller webbplats-ikon är en liten bild/ikon som visas i bokmärkeshanteraren och på din flik i webbläsaren. Det kan vara en logga, text eller en bild som symboliserar innehållet på din webbplats. Du kan ta vilken bild du vill och beskära den i ditt bildbehandlingsprogram, som t ex Photoshop eller liknande.