Divi Förinställningar (Divi presets)

5 augusti, 2020 | Tips & tricks

Under sommaren har jag inte hunnit med att berätta om alla nyheter som Elegant Themes släpper. I och med release 4.5 (9 juli 2020) släpptes i alla fall nya Divi förinställningar (engelska Divi Presets)
Du vet väl förresten om att du kan följa Divis releaser på denna sida

Divi förinställningar låter dig göra precis som det låter. Skapa ”mallar” över moduler, sektioner, rader osv som du sedan enkelt kan återanvända. Lite som att spara ned en mall till Divi Biblioteket, fast 1000 gånger enklare.

T ex om du gör en blurb eller knapp som du gillar och vill återanvända kan du spara den för att enkelt kunna använda den på andra ställen på din webbplats.
Det kan vara att du gör en uppsättning olika knappar med olika färgteman, stylade sektioner som du använder i olika sammanhang eller blurbs som har olika sorters ramar eller bakgrundsfärg – det är du som bestämmer hur du vill använda detta.

För att spara en förinställning så öppnar du din sektion, rad eller modul och klickar på Preset. Sen kan du antingen skapa en förinställning/preset utifrån befintlig inställning eller välja att skapa en helt ny från scratch. I det senare fallet väljer du  ”Add new preset” ger den ett namn och börjar designa.

Divi Förinställningar (Divi presets) 1

När du har skapat en inställning kan du sedan redigera, duplicera eller ta bort den i menyn.

Divi Förinställningar (Divi presets) 2

För att använda din inställning på ett objekt. Öppna bara upp det och gå till samma meny. Välj den inställning du vill använda för att applicera den.

En liten bugg som jag har märkt av är att om man sedan tidigare anpassat en knapp t ex med en särskild textfärg så skrivs inte den över utan man får gå in och återställa anpassningar för att allt ska slå igenom. Det går inte heller att skapa en förinställning för en knappmodul och sedan använda den för en knapp som finns inuti en annan modul, ex en CTA. Inte som jag lyckats lista ut iallfall. Men det kanske är något som kommer åtgärdas i kommande versioner.

Vill du läsa Elegant Themes offficella blogpost om släppet så hittar du det här.

Om sidan

Om sidan

Divi.se ägs och drivs av Henrik Rossini som driver webbyrån Joolo Webbdesign.
Sidan visar svensk information samt tips & trix för premium-temat Divi för WordPress. Divi.se har inga kopplingar till temats leverantör Elegant Themes. Divi samt Elegant Themes är registrerade varumärken som tillhör Elegant Themes, Inc.

Vissa länkar på denna webbplats är sk ”affiliate länkar” vilket innebär att om du klickar på länken och köper en produkt på de sidan så kommer jag att erhålla en viss ersättning.

Söker du hjälp med Divi så kontakta mig via min webbyrå Joolo Webbdesign

Läs även

4 plugins för custom post types i WordPress

4 plugins för custom post types i WordPress

Ibland finns behov av att bygga ett register på sin webbplats, med anpassade fält just för dig och din verksamhet. Här kommer jag tipsa om fyra olika plugins som du kan använda i WordPress för detta ändamål.

Den ultimata guiden till Divi tema-anpassare

Den ultimata guiden till Divi tema-anpassare

I Divi temat ställer du enkelt in din design med hjälp av den sk tema-anpassaren. Det kan vara menyer, färger, typografi, CSS och en hel del annat. Du hittar Divi Anpassaren i menyn under Divi > Tema-Anpassare. Elegant Themes har en väldig lättförståelig guide för...

Hur du skapar mikroanimeringar på ikoner och blurbs

Hur du skapar mikroanimeringar på ikoner och blurbs

Mikroanimeringar är ett kul sätt att utöka synligenheten för ikoner och blurbs på din sida. Det kan vara att de pulserar, skakar, roterar eller liknande för att väcka uppmärksamheten för dina besökare. https://www.youtube.com/watch?v=vcLNc_I_BSI