Divi Snabbkommandon (Quick Actions)

9 juli, 2020 | Tips & tricks

En rätt ny funktion i Divi som många nog har missat är de sk snabbkommandona, (på engelska: quick actions). Med dem snabbar du upp ditt arbete väsentligt eftersom det går snabbt och enkelt att jobba sig framåt. T ex kan du infoga en sektion, hitta en speciell modul, söka efter hjälp hur man gör något, byta bakgrundsärg, öppna CSS inställningar, navigera till en sektion på sidan, öppna en meny – det går inte att rabbla upp allt du kan göra här, du måste testa själv. Särskilt på långa sidor är det väldigt smidigt att kunna hoppa direkt till en modul eller sektion.

En smart funktion är föra in-kommandot (borde kanske hetat infoga…). Du söker upp t ex en sektion eller modul och infogar den enkelt genom att klicka var du vill att den ska placeras. Då slipper du leta efter den i byggaren.

Divi Quick Actions Meny

Du har via snabbkommandona åtkomst till rollhanteraren, biblioteket och tema anpassaren.
Det går t o m att hoppa mellan visuella byggaren på din framsida och admin.

Snabbkommandot fungerar även som en sökmotor för dokumentationen, när du snabbt behöver hitta ett svar på din fråga oavsett det är text eller videoklipp.
Skriv hjälp så öppnas ”rundturen”

För att öppna snabbkommandot använd SHIFT + SPACE när du är i byggaren eller klicka på sökikonen i sidobaren.

Divi Quick Actions Icon

Det enda du behöver tänka på som svensk användare är att det inte alltid är korrekt översättning på allt. T ex för att infoga en bildmodul så skriv sätt in bildmodul. Så var generell i dina sökningar och skriv t ex bara ”bild” när du ska göra något med en bild.

 

 

Om sidan

Om sidan

Divi.se ägs och drivs av Henrik Rossini som driver webbyrån Joolo Webbdesign.
Sidan visar svensk information samt tips & trix för premium-temat Divi för WordPress. Divi.se har inga kopplingar till temats leverantör Elegant Themes. Divi samt Elegant Themes är registrerade varumärken som tillhör Elegant Themes, Inc.

Vissa länkar på denna webbplats är sk ”affiliate länkar” vilket innebär att om du klickar på länken och köper en produkt på de sidan så kommer jag att erhålla en viss ersättning.

Söker du hjälp med Divi så kontakta mig via min webbyrå Joolo Webbdesign

Läs även

4 plugins för custom post types i WordPress

4 plugins för custom post types i WordPress

Ibland finns behov av att bygga ett register på sin webbplats, med anpassade fält just för dig och din verksamhet. Här kommer jag tipsa om fyra olika plugins som du kan använda i WordPress för detta ändamål.

Den ultimata guiden till Divi tema-anpassare

Den ultimata guiden till Divi tema-anpassare

I Divi temat ställer du enkelt in din design med hjälp av den sk tema-anpassaren. Det kan vara menyer, färger, typografi, CSS och en hel del annat. Du hittar Divi Anpassaren i menyn under Divi > Tema-Anpassare. Elegant Themes har en väldig lättförståelig guide för...

Hur du skapar mikroanimeringar på ikoner och blurbs

Hur du skapar mikroanimeringar på ikoner och blurbs

Mikroanimeringar är ett kul sätt att utöka synligenheten för ikoner och blurbs på din sida. Det kan vara att de pulserar, skakar, roterar eller liknande för att väcka uppmärksamheten för dina besökare. https://www.youtube.com/watch?v=vcLNc_I_BSI