Divi Snabbkommandon (Quick Actions)

Publicerad: 9 juli, 2020

En rätt ny funktion i Divi som många nog har missat är de sk snabbkommandona, (på engelska: quick actions). Med dem snabbar du upp ditt arbete väsentligt eftersom det går snabbt och enkelt att jobba sig framåt. T ex kan du infoga en sektion, hitta en speciell modul, söka efter hjälp hur man gör något, byta bakgrundsärg, öppna CSS inställningar, navigera till en sektion på sidan, öppna en meny – det går inte att rabbla upp allt du kan göra här, du måste testa själv. Särskilt på långa sidor är det väldigt smidigt att kunna hoppa direkt till en modul eller sektion.

En smart funktion är föra in-kommandot (borde kanske hetat infoga…). Du söker upp t ex en sektion eller modul och infogar den enkelt genom att klicka var du vill att den ska placeras. Då slipper du leta efter den i byggaren.

Divi Quick Actions Meny

Du har via snabbkommandona åtkomst till rollhanteraren, biblioteket och tema anpassaren.
Det går t o m att hoppa mellan visuella byggaren på din framsida och admin.

Snabbkommandot fungerar även som en sökmotor för dokumentationen, när du snabbt behöver hitta ett svar på din fråga oavsett det är text eller videoklipp.
Skriv hjälp så öppnas ”rundturen”

För att öppna snabbkommandot använd SHIFT + SPACE när du är i byggaren eller klicka på sökikonen i sidobaren.

Divi Quick Actions Icon

Det enda du behöver tänka på som svensk användare är att det inte alltid är korrekt översättning på allt. T ex för att infoga en bildmodul så skriv sätt in bildmodul. Så var generell i dina sökningar och skriv t ex bara ”bild” när du ska göra något med en bild.

 

 

Läs även