Diviakademin Grundkurs del 6: Skapa en global sidfot i Divi (videoguide)

Publicerad: 24 november, 2021

I del 6 av Divi Akademin går vi igenom hur du bygger en global sidfot (en footer på engelska)

En global sidfot visas längst ner på alla dina sidor. Den kan innehålla t ex kontaktuppgifter eller annat som man vill visa ut på alla sina sidor. Det finns även möjlighet att bygga unika sidfötter för olika sidor, kategorier av blogginlägg, produktsidor osv 

Diviakademin är små korta videoklipp på ca 5-10 minuter som enkelt förklarar hur du hanterar Divi-temat. Alla klipp är textade och helt på svenska.

Tidigare delar:

Del 1: Hämta och installera både WordPress & Divi.
Del 2: Divi sektioner, rader, kolumner och moduler 
Del 3: Skapa din första hemsida i Divi
Del 4: Importera en färdig mallsida i Divi
Del 5: Hantera menyn i Divi

Denna kurs vänder sig till dig som är helt nybörjare på Divi. För att kunna följa med i kursen behöver du ha en egen domän med webbutrymme på ett webbhotell samt ha köpt Divi-temat.

Jag använder själv Loopia och är nöjd med både prestanda och support, läs mer här.

Om du vill köpa Divi-temat, se lägsta priser på Divi-licenser här. Ofta har jag länkar som ger dig mellan 10-20% rabatt på temat. 

Läs även

Divi Machine – ett tillägg för att skapa egna posttyper

Divi Machine – ett tillägg för att skapa egna posttyper

En posttyp är t ex ett inlägg med en rubrik, innehåll och en utvald bild. På samma sätt är även en sida ett egen posttyp. Ibland kan man vilja skapa sina egna posttyper för t ex en specifik produkt eller kategori. T ex djur, recept, bilar eller företag.

Nyheter Divi  samt Anniversary sale 2022

Nyheter Divi samt Anniversary sale 2022

Elegant Themes erbjuder just nu 20% rabatt på Divi licensen, gäller både livstid och årsbaserad licens. Detta gör att du kan köpa licenserna för 199$ respektive 70$.