Ladda upp en logotype i Divi

7 april, 2021 | Tips & tricks

För att ladda upp en logotype i Divi, logga in i Divi admin.
Gå till:
Divi > Temainställningar > Allmänt > Logotype

Överst på sidan hittar du var du laddar upp din logotype.

Hur stor ska logotypen vara?

Den inbyggda Divi-ikonen som installeras med Divi är en PNG på 93 x 43 pixlar. Din kan givetvis vara vilken storlek som helst, bara det ser bra ut som helhet.

Det går att justera utvisningen av din logotype i Divi temat under Tema-anpassare > Sidhuvud & navigation > Primär menyrad, men det går inte att göra den större än den storlek du laddar upp.

Inställningen för menyhöjd i kombination med ”Logo Max Höjd” påverkar storleken. Inställningen Logo max Höjd med värdet ”50” ger en logotype som är 50% av menyhöjden.

I detta menyval kan du även välja att dölja logotypen vid start och istället låta den dyka upp då besökaren scrollar nedåt. Under Tema-anpassare > Sidhuvud & navigation > Låsta navigationsinställningar kan du då låta logotypen synas. Alternativt att du låter logotypen synas vid start och döljer den då man scrollar.

Om sidan

Om sidan

Divi.se ägs och drivs av Henrik Rossini som driver webbyrån Joolo Webbdesign.
Sidan visar svensk information samt tips & trix för premium-temat Divi för WordPress. Divi.se har inga kopplingar till temats leverantör Elegant Themes. Divi samt Elegant Themes är registrerade varumärken som tillhör Elegant Themes, Inc.

Vissa länkar på denna webbplats är sk ”affiliate länkar” vilket innebär att om du klickar på länken och köper en produkt på de sidan så kommer jag att erhålla en viss ersättning.

Söker du hjälp med Divi så kontakta mig via min webbyrå Joolo Webbdesign

Läs även

4 plugins för custom post types i WordPress

4 plugins för custom post types i WordPress

Ibland finns behov av att bygga ett register på sin webbplats, med anpassade fält just för dig och din verksamhet. Här kommer jag tipsa om fyra olika plugins som du kan använda i WordPress för detta ändamål.

Den ultimata guiden till Divi tema-anpassare

Den ultimata guiden till Divi tema-anpassare

I Divi temat ställer du enkelt in din design med hjälp av den sk tema-anpassaren. Det kan vara menyer, färger, typografi, CSS och en hel del annat. Du hittar Divi Anpassaren i menyn under Divi > Tema-Anpassare. Elegant Themes har en väldig lättförståelig guide för...

Hur du skapar mikroanimeringar på ikoner och blurbs

Hur du skapar mikroanimeringar på ikoner och blurbs

Mikroanimeringar är ett kul sätt att utöka synligenheten för ikoner och blurbs på din sida. Det kan vara att de pulserar, skakar, roterar eller liknande för att väcka uppmärksamheten för dina besökare. https://www.youtube.com/watch?v=vcLNc_I_BSI