Jag testar Templ.io webbhotell

Publicerad: 1 november, 2019

”Mitt namn är Oskar och jag hör av mig från webbhotellet Templ.io.  Jag skriver till dig då vi på Templ endast hostar WordPress-hemsidor, vilket jag förstår är verktyget du gör dina hemsidor i.

Enligt min erfarenhet är det bra och tillgänglig support en av de viktigaste faktorerna när en webbyrå väljer webbhotell till sina kunder och därför är det något vi på Templ.io valt att satsa mest på.”

Så fångade Oskar på Templ.io mitt intresse i ett mejl höstas. Givetvis blev man nyfiken på vad detta var för webbhotell. Jag hade ju faktiskt inte ens hört talas om dem innan.

Efter lite övertalande så beslutade jag att ge detta en chans med tvekan, då jag ändå var väldigt nöjd med Loopia. Framförallt är det en liten högre kostnad att ha en egen virtuell server, men det finns ju alltid möjlighet att återgå om detta inte ger resultat.

Mina domäner ligger fortfarande kvar på Loopia liksom några mindre sajter som inte kräver samma snabbhet, ännu. Om testet faller väl ut kanske fler sidor ”åker över”.

Templ.io erbjuder fri flytthjälp från befintligt webbhotell, men eftersom jag gärna vill veta själv hur det fungerar så tackade jag nej. Jag fixade dock tyvärr inte en ren SFTP migrering eftersom det var nya dashboards för mig, men med hjälp av tillägget Migrate Guru gick det mycket smidigare.

Efter max en timme var allt över i min nya virtuella server. Jag kunde peka om min domän från Loopia till Templ och snabbt vara igång. Lite strul blev det med SSL kopplingen, så supporten fick gå in och fixa till det – helt fritt, men det var ändå snabbt löst.

Till en början märkte jag inte alls någon större skillnad. Men efter att just min sida optimerats enligt best practice så kändes det direkt att laddningstiden sänktes. Enligt supporten från 3 sekunder hos Loopia till knappt 1 sekund på Templ, men jag kan inte riktigt bekräfta de siffrorna ännu.

Laddningstid är enormt viktigt för att hamna bra till i sökresultaten, så detta kommer bli spännande att se om det genererar mera trafik till denna sida. Samt givetvis att jag själv måste hålla ned sidstorlekarna.

Ett plus blev också att man är väldigt generös med de inställningar som Elegant Themes kräver för Divi, eftersom mina inställningar inte påverkar andra webbhotellsägare, så att köra sidbyggaren gick mycket snabbare än tidigare.

Kort fakta om Templ

  • Man inriktar sig enbart på WordPress hemsidor och gärna med tillägget WooCommerce för din online butik.
  • Man använder sig av Google Cloud. Infrastrukturen är helt klimatkompenserad eftersom Googles moderna datacenternätverk förbrukar 50% mindre energi än traditionella datacenter.
  • Varje site är isolerad och ligger på en egen virtuell server, så det går att ha vilka inställningar man vill utan att det påverkar någon annan. Väldigt bra då man kör Divi som kräver lite mera av webbhotellet.
  • SSL ingår så att alla data som sänds mellan din webbsida och webbhotellet krypteras så att ingen på oftast internet kan ”hacka” din data.
  • Med åtkomstpunkter på mer än 90 platser över världen så är Googles CDN, som ingår i din plan, alltid nära. CDN innebär att du har bilder och ”löpande material” på separata snabba servrar.
  • Dina sida får automatisk backup varje dag upp till 30 dagar
  • Man kan välja var ens datacenter ska ligga, ex Finland. Detta förbättrar svarstider med upp mot 90%.
  • Glömde jag nämnda att förstklassig support ingår

Jag kommer nu att testa denna lösning och återkomma om ca en månad för att utvärdera om det gav det resultat jag önskar i förhållande till den ökade kostnaden.

Vill du också testa Templ.io så kan du med min länk nedan få 2 månader gratis 👇

Testa templ.io två månader gratis

 

Läs även

Divi Black Friday startar 22 november

Divi Black Friday startar 22 november

Årets största REA från Elegant Themes startar den 22 november kl 16:00 i Sverige. Håll utkik efter specialerbjudanden på licenser samt bonusar. Du hittar mer om den stora rean här. 

Svenskarna och Internet 2022

Svenskarna och Internet 2022

Idag kommer rapporten svenskarna och internet ut som är en statistik på svenskarnas användning av Internet under året.

Sommarrea på Divi avslutas

Sommarrea på Divi avslutas

Elegant Themes avslutar strax strax sin stora sommarrea på Divi där du t ex kan få 20% rabatt på licensen.