Vad är Divi 5 och vad har vi att se fram emot?

24 april, 2023 | Nyheter

Denna webbplats handlar om Divi från Elegant Themes som är en visuell redigerare för WordPress-webbplatser som blivit mycket populär bland webbutvecklare och användare. Divi har blivit känt för sin användarvänlighet och för de många funktioner som gör det enkelt att skapa vackra webbplatser. Nu är Elegant Themes på väg att utveckla en helt ny version av Divi, som heter Divi 5 och man publicerar löpande information på sin webbplats om den stora händelsen.

Divi 5 har varit under utveckling sedan en tid tillbaka och när den förväntas att släppas för allmänheten vet man inte ännu, allt beror på hur tester går framåt.

Enligt Elegant Themes kommer Divi 5 att ha en mängd nya funktioner som är avsedda att göra programvaran ännu mer användarvänlig och effektiv. Bland dessa nya funktioner finns ett system för globala färger och typsnitt, förbättrad modulhantering, anpassade sidlayouts och nya designverktyg.

Nick Roach berättar också i flera artiklar om uppdateringen att Divi 5 kommer att vara snabbare än tidigare versioner. Divi har utformats för att göra det enklare och snabbare för användare att skapa och redigera webbplatser och det kommer att finnas en mängd resurser och verktyg för att hjälpa användare att få ut det mesta av programvaran.

Under utvecklingsprocessen har Elegant Themes samarbetat med användare för att ta fram feedback och idéer för att göra Divi 5 så användarvänlig som möjligt. En alfaversion av Divi har släppts för testning och utvärdering av användare innan den officiella lanseringen.

Sammanfattningsvis kan man säga att Divi 5 är en spännande ny version av Divi med många nya funktioner och förbättringar som kommer att göra det enklare och snabbare att skapa vackra och användarvänliga webbplatser. Vi ser fram emot att se hur Elegant Themes Divi 5 kommer att ta WordPress-världen med storm.

Referenser:

The Future of Divi – https://www.elegantthemes.com/blog/general-news/the-future-of-divi
Divi 5 Dev Alpha – https://www.elegantthemes.com/blog/general-news/divi-5-dev-alpha
Divi 5 April Progress Update – https://www.elegantthemes.com/blog/general-news/divi-5-april-progress-update

Om sidan

Om sidan

Divi.se ägs och drivs av webbyrån Joolo Webbdesign. Sidan visar svensk information samt tips & trix för premium-temat Divi för WordPress. Divi.se har inga kopplingar till temats leverantör Elegant Themes. Divi samt Elegant Themes är registrerade varumärken som tillhör Elegant Themes, Inc.

Vissa länkar på denna webbplats är sk ”affiliate länkar” vilket innebär att om du klickar på länken och köper en produkt på de sidan så kommer jag att erhålla en viss ersättning.

Söker du hjälp med Divi så kontakta mig via min webbyrå Joolo Webbdesign

Läs även

Felsökningsverktyg

Felsökningsverktyg

Om du vill veta hur din WordPress-sida ser ut när andra delar den på sociala medier så kan du testa dessa felsökningsverktyg för Facebook och Twitter. Sidorna visar förslag på förbättringar för att din sida ska visas precis som du vill. Facebook Debugger Tool:...

Svenskarna och Internet 2022

Svenskarna och Internet 2022

Idag kommer rapporten svenskarna och internet ut som är en statistik på svenskarnas användning av Internet under året.