Vertikal meny i Divi

22 juni, 2020 | Tips & tricks

Som standard i Divi-temat så får du en meny placerad i toppen av din webbsida, men visste du att du även kan använda dig av en vertikal meny?
Om du går in under valet Divi i din meny och väljer tema-anpassare > sidhuvud & navigation > format på sidhuvud så kan du enkelt klicka i en ruta för att aktivera den vertikala menyn i Divi.

Divi vertikal meny

Du kan även styra om den ska visas på vänster eller höger sida.

För att styla menyn med bakgrundsfärger, typsnitt och effektfärger så backar du ett steg i menyvalet och väljer primär menyrad.
Här kan du ställa in precis som du vill och även exkludera loggan vid start.

Vertikal meny utan skugga

Divi har som standard en liten skuggeffekt för att avgränsa menyn, vill du ta bort den så krävs lite CSS på din sida.
Klistra in denna kod i ditt barntema eller tema-anpassare och Extra CSS för att ta bort detta helt.

[css].et_vertical_nav #page-container #main-header {box-shadow: none !important;}
[/css]
Om sidan

Om sidan

Divi.se ägs och drivs av Henrik Rossini som driver webbyrån Joolo Webbdesign.
Sidan visar svensk information samt tips & trix för premium-temat Divi för WordPress. Divi.se har inga kopplingar till temats leverantör Elegant Themes. Divi samt Elegant Themes är registrerade varumärken som tillhör Elegant Themes, Inc.

Vissa länkar på denna webbplats är sk ”affiliate länkar” vilket innebär att om du klickar på länken och köper en produkt på de sidan så kommer jag att erhålla en viss ersättning.

Söker du hjälp med Divi så kontakta mig via min webbyrå Joolo Webbdesign

Läs även

4 plugins för custom post types i WordPress

4 plugins för custom post types i WordPress

Ibland finns behov av att bygga ett register på sin webbplats, med anpassade fält just för dig och din verksamhet. Här kommer jag tipsa om fyra olika plugins som du kan använda i WordPress för detta ändamål.

Den ultimata guiden till Divi tema-anpassare

Den ultimata guiden till Divi tema-anpassare

I Divi temat ställer du enkelt in din design med hjälp av den sk tema-anpassaren. Det kan vara menyer, färger, typografi, CSS och en hel del annat. Du hittar Divi Anpassaren i menyn under Divi > Tema-Anpassare. Elegant Themes har en väldig lättförståelig guide för...

Hur du skapar mikroanimeringar på ikoner och blurbs

Hur du skapar mikroanimeringar på ikoner och blurbs

Mikroanimeringar är ett kul sätt att utöka synligenheten för ikoner och blurbs på din sida. Det kan vara att de pulserar, skakar, roterar eller liknande för att väcka uppmärksamheten för dina besökare. https://www.youtube.com/watch?v=vcLNc_I_BSI