6 svenska webbplatser som använder Divi-temat

7 juli, 2020 | Nyheter

Divi är Elegant Themes flaggskeppstema med en sidbyggare som underlättar för dig som ska bygga en hemsida, oavsett om det är för företaget eller privat. Det går snabbt att skapa en snygg layout med enbart några klick med hjälp av de inbyggda mallar som ingår. Vill du skapa din sida från början så går det också väldigt enkelt med helt anpassningsbara sektioner, rader och kolumner samt Divis många moduler. Upplägget är väldigt lätt att lära sig och med hjälp av dokumentation, Facebook-grupper och Youtube kommer man långt.

Så här gör du för att komma igång med Divi

Snart är Divi communityt uppe i otroliga 700 000 användare, vilket gör det till världens mest populära WordPress-tema. Att så många använder temat är ett bevis på att det är användbart.

I Sverige har jag ingen statistik på antal webbplatser som använder temat, men det är givetvis många privatpersoner, företag och föreningar som använder det. Här har jag grävt fram sex exempel på svenska webbplatser som använder Divi. Vissa är webbshoppar och andra rena informationssidor. Förhoppningsvis kan du få lite inspiration till ditt egna Divi-projekt?

1️⃣ Bröllopsbruket

brollopsbruket.se fokuserar på ny samt modern second hand inom området bröllopsklänningar. Man öppnade sin första butik i Göteborg 2018 och presenterar sig som ”Sveriges största mötesplats för blivande brudar och begagnade bröllopsklänningar”.

Sidan bygger på en onlineshop med WooCommerce. Man hittar även information om butiker i olika delar av landet samt pressklipp om företaget.

Det går boka provningar via pluginet Booked till deras showroom runt om i landet samt läsa tips om ämnet på bloggen.

När man går in på sidan via desktop så möts man av ett trevligt och lite kul filmklipp. Detta följs sedan av CTA´s (uppmaning till handling) till olika produktkategorier på sajten. Man listar en del acessoarer till bruden via en butiksmodul innan man till sist möts av footern som presenterar kontaktinformation till de olika butikerna Bröllopsbruket har runt om i Sverige.

Sidan är generös med stora bilder, parallaxeffekter och ljusa toner som passar denna kontext.

Menyn är skapad som en sk hamburgermeny både för  desktop och mobilt.

I mobil vy så är menyn anpassad så den skjuter ut från höger. Det är många menyalternativ, men man har ändå lyckats presentera detta snyggt med utfällbara undermenyer. 

Färgskala: Vitt, blåa toner
Typsnitt: Playfair Display, Work Sans, Oswald

Den här webbplatsen är skapad av byrån Creating Insights.

Besök sidan på : https://brollopsbruket.se/

Bröllopsbruket

2️⃣ Hagsjö Projektkontroll

Hagsjö Projektkontroll är ett familjeföretag som drivs av Victor och hans far Anders och de erbjuder rådgivning och tjänster inom byggprocessen. Ex kontrollansvarig inom PBL, bygg- och projektledning samt besiktning.

Sidan är en sk broschyrsida för företaget med all information främst på startsidan. Det finns även en del landningssidor för relevanta orter inom företagets upptagningsområde.

Man möts först av en helbreddsyta med sk ”typewriter-effekt”, dvs animerad text, och tydliga knappar för att lätt kunna veta mer om och kontakta Hagsjö. Knapparna öppnar formuläret som använder pluginet Forminator istället för Divis inbyggda modul.

Loggan är som default gömd och visas först då man scrollar nedåt, det gäller även menyn som samtidigt krymper lite då man rör seig nedåt på sidan.
I kanten av sidan används klistrade knappar för att hela tiden erbjuda en länk till kontaktsida och frågor och svar.

Blurbs på sidan som informerar om Hagsjös tjänster är gjorda som pop-ups med tillägget Popups for Divi. En kul detalj är att i mobilvy så scrollar man denna rad horisontellt.

En nyhetsslider med tillägget 4Divi carousel posts scroll visar Hagsjös senaste projekt vilket ökar intresset för fortsatt läsning på sajten.

Footern visar kontaktuppgifter samt de certifikat Hagsjö innehar.

Sidan är byggt med utgångspunkt mobile first och i mobil vy så är menyn anpassad så den glider ut från höger. Menybakgrunden är transparent som standard men växlar till en mörg grön färg som krymper ihop vid scroll.

Färgskala: Svart, grått, mörgrönt, orange
Typsnitt: Teko, Hind

Sidan är byggd av mig, dvs Henrik Rossini på Joolo Webdesign.

Besök sidan på : https://hagsjo.se/

hagsjo.se

3️⃣ Sveriges Tvätteriförbund

Tvätteriförbundet är ett 80 år gammalt förbund som lanserade en ny hemsida med ny grafisk profil och valde just Divi temat. Förbundet utbildar och informerar för att främja tvätterinäringen i Sverige. Hjärtefrågorna är en hållbar miljö, samhällsengagemang, jobbtillväxt och fria arbetskäder. Företaget ställer sig även bakom FN:s global compact som är tio grundprinciper för bl a mänskliga rättigheter.

Sidan innehåller information om förbundet. Medlemmar kan enkelt ta sig vidare till medlemsportalen ”Tvättlinan” för att registrera sig eller logga in.

I samband med att man tog fram sajten gjorde de om logotypen och utvecklade den grafiska profilen med nya typsnitt, färger och element som var anpassade för digitala medier. 

Man möts först av en helbreddsslider som tydligt informerar om förbundets olika områden och värderingar. En avrundad sektionsavdelare bryter snyggt mot nästa sektion och som toppen på det har man använt förbundets logga i mitten, väldigt stilrent.

Längre ner har man använt en helbreddssektion utan avständ mellan kolumnerna, Detta gör att blurbsen med sina länkar till olika sidor touchar snyggt i varandra i en ljus pastellkavalkad.

Sidan rymmer även senaste nytt, kalendarium samt inlägg från sociala medier.

Längre ned finns en uppmaning om att bli medlem med en snygg bakgrundsbild och tillsist en footer med genvägar till de viktigaste ingångarna och kontaktinformation.

I botten av sidan finns en klistrad logga som skickar besökarna till förbundets landningssida för deras 80-årsjubileum.

På vänster sida används Elegant Themes plugin Monarch för enkel delning på sociala medier.

Sidan är översatt till engelska och tyska och med pluginet GTranslate.

Menyn är vit med en CTA för att fånga intresse om att bli medlem. Menyn krymper vid scroll. 

Divis moduler är på sidan överlag använda på ett smakfullt sätt och vi finner bl a räknare, dragspel och blurbs som höjer kvaliteten på sidan. En del subtila animationer och bra utnyttjade av sidans utrymme gör detta till en favorit hos mig.

Sidan är responsiv och mobilmenyn är anpassad för de många menyvalen med hjälp av pluginet Divi Toolbox

Övriga Divi-specifika plugins som använts är Divi Blog Extras och Divi Contact Form DB.

Färgskala: Blå, vit, kontraster av gröna toner
Typsnitt: Roboto Condensed, Montserrat

Sidan är skapad av Victor Duse på Duse Media.

Besök sidan på: https://tvatteriforbundet.se

Tvätteriförbundet

Finspångs bryggeri

 

Detta kombuchabryggeri drivs av Camilla sedan 2018.  Hon säljer sin hantverksbryggda och välgörande dryck på marknader och via eget återförsäljarenät. På sidan finns en webbshop byggd med onlinepluginet WooCommerce med stöd av Fraktjakt, Swish och Fortnox. Finspångs Bryggeri innefattar också ett Deli med lokala delikatesser samt ett Café. Du kan handla allt från deli till drycker i onlinebutiken och hittar såklart även tydlig information om företagets produkter och nyheter. 

Sidan är byggd med sk boxad layout och omges av en vit bakgrund. 

När man går in på sidan möts man av en härlig bakgrundsbild på bryggeriets drycker. En riktig hommage till kombuchan med en påminnelse om dess goda egenskaper.

Bilden bryts av en kontrasterande grön rad med information om öppettider och leveransvillkor.

Längre ned presenteras de olika smaker av kombucha man erbjuder med en tydlig länk till butiken för att handla.

Man inkluderar inlägg från företagets kanaler i sociala medier med hjälp av plugin från Smashballoon.

På vänster sida kan man lätt dela artiklar och information med Elegant Themes tillägg Monarch.

Footern rymmer referenser till samarbetspartners och kontaktinformation.

Huvudmenyn är vit med länkar till butik och sociala medier.

Går du in på sidan via mobilen är den responsiv och menyn är anpassad med hjälp av pluginet Divi Toolbox.

Färgskala: Vit, röda toner, grön
Typsnitt: Neutraface2Text-bold, DIN-regular

Denna site är byggd av Johan Linder på Svensk.design/Jolico.

Besök sidan på: https://finspangsbryggeri.se/

Finspångs bryggeri

5️⃣ Lokal Helhet

Lokal Helhet drivs av engagerade Maria som byggt hela sidan själv. På bara två år har hon lärt sig WordPress och Divi med hjälp av grupper och sidor på Internet.
Hon har lyckats skapa en kul idé på en en event- service- och aktivitetssida med sitt brinnande intresse för samverkan och hemsidesbyggande. Det finns på lokalhelhet.se möjlighet att annonsera som företagare för att marknadsföra sina tjänster. 

Sidan vänder sig till aktivitetssugna besökare i Sverige samt föreningar och företag. Här kan man via kategorier och sökningar hitta vad som är på gång just nu.

Tanken med Lokal Helhet är att kunna hitta alla företag i Sverige. Så varmt välkomna att medverka, hälsar Maria.

När man går in på webbsidan lokalhelhet.se är det första man möts av flera olika ingångar till kategorier samt en karta med pins där man enkelt kan se allt som är på gång.

Hela webbsidan fortsätter på samma vis med olika varianter av Divis moduler som lockar till vidare läsning för alla sorters besökare på sajten.

Sektionerna bryts av med en vågformig avdelare och parallax bakgrunder.

Footern listar metadata (taggar) över event och aktiviteter samt kontaktformulär och senaste nytt på sociala medier.

På höger sida används Elegant Themes plugin Monarch i en grå ton för enkel delning på sociala medier.

Sidorna är generellt sett byggda med stora bakgrundsbilder och sökrutor så att det ska vara enkelt att hitta oavsett vad du är ute efter och vilket intresse man har.

Vid laddning av sida har man använt en animerad effekt av en pulserande ring.

Menyn är semitransparent och rymmer såklart även den  ingångar till allt du kan göra och hitta på sajten.

Sidan är mobilvänlig och mobilmenyn som används är den som Divi erbjuder som standard.

Plugin som Maria använder på sidan är t ex Divi Toolbox, Divi Supreme och Modern Events Calender. 

Färgskala: Ljus
Typsnitt: Happy Monkey

Denna hemsida är byggd av Maria Wahlström

Besök sidan på: https://lokalhelhet.se

Lokal helhet

6️⃣ Kruushus

Kruushus är ett litet familjeföretag som startade 1973 och drivs av tre bröder och dess far med ett team på ca 50 personer runt omkring sig. Affärsidén är att skapa stilfulla och trivsamma hem med fokus på detaljer och material.

På sidan hittar du bl a aktuella hus till salu, projekt och information om företaget i press och sociala medier.

Sidan öppnar med ett snyggt bildspel där man inte använt Divis inbyggda bildväxlare utan istället valt tillägget Smartslider. Inuti bildspelet ligger en CTA till aktuellt projekt.

Scrollar man nedåt möts man av ett stilrent bildcollage med nätta animeringar som tar en till menynvalen.

Längre ner är Instagramflödet inkluderat med tillägget Instagram Feed

Footern har en svartvit bakgrundsbild och innehåller en översikt av webbplatsens sidor.

Sektionerna är genomgående mörkgrå med vit text. Fantastiska bilder genomsyrar hela sajten, snyggt utplacerade i olika formationer. En riktigt välgjord hemsida.

Menyn är av varianten helbredd med svart bakgrund. 

Även denna webbplats är såklart mobilvänlig och mobilmenyn är verkligen snyggt designad med tillägget Divi Mobile Menu Customizer i all dess enkelthet.

Färgskala: Vit text, mörka toner
Typsnitt: Prata, Cantarell

Denna webbsida är framtagen av Katarina Kruus, Anna Kruus & Ann-Christine Berndtsson

Besök sidan på: https://kruushus.se

 

Kruushus

Sammanfattning

Ideerna på hur du kan använda Divi är många och det är enkelt att testa sig fram. Ibland kan man behöva komplettera en del funktionalitet med extra tillägg (särskilt för cache och säkerhet) och ibland med en del CSS, men som regel klarar man sig i de flesta fall med den funktionalitet som finns inbyggd i temat.

Vill du vara med i nästa genomgång av svenska Divi-sajter, kontakta mig via formulär eller skicka ett mejl till hej@divi.se med lite bakgrundsinformation så kan det hända att jag kontaktar dig framöver!

Vill du få ett mejl när nästa post på divi.se kommer så glöm inte att signa upp dig för nyhetsbrevet!

Om sidan

Om sidan

Divi.se ägs och drivs av Henrik Rossini som driver webbyrån Joolo Webbdesign.
Sidan visar svensk information samt tips & trix för premium-temat Divi för WordPress. Divi.se har inga kopplingar till temats leverantör Elegant Themes. Divi samt Elegant Themes är registrerade varumärken som tillhör Elegant Themes, Inc.

Vissa länkar på denna webbplats är sk ”affiliate länkar” vilket innebär att om du klickar på länken och köper en produkt på de sidan så kommer jag att erhålla en viss ersättning.

Söker du hjälp med Divi så kontakta mig via min webbyrå Joolo Webbdesign

Läs även