Kom igång med Divi på Elegant Themes webbplats

Publicerad: 27 oktober, 2020

När du ska börja designa din första webbsida i Divi så starta gärna på Elegant Themes webbplats för att få inspiration och lära dig mer om hur temat fungerar. Sen kan du gå vidare och bläddra igenom denna webbplats och hitta artiklar på svenska om Divi.

Köp Divi med 20% rabatt här under en begränsad tid

Elegant Themes mallbibliotek för Divi

För att komma igång kan du starta från scratch och bygga från en helt tom sida eller så letar du reda på en template/mall och utgår ifrån den.

Börja med att gå in här hos Elegant Themes sida där du kan du hitta över 180 paket med mallar. Du kan filtrera och söka på olika kategorier, men tänk på att det i slutändan är du som bestämmer vad som passar för din webbplats. Bara för att den ligger i kategori Utbildning så betyder inte det att den inte passar för en företagssida inom snickeri. Det är du som anpassar mallen med dina personliga texter och bilder så det blir ändå inte exakt som mallen presenteras.

När du hittat en mall som du gillar så logga in på ditt konto och välj att skapa en ny sida. Välj sedan Använd Divi Builder.

 

Kom igång med Divi på Elegant Themes webbplats 1

Nu får du tre alternativ och för att välja en mall från Elegant Themes galleri så välj alternativet i mitten.

Kom igång med Divi på Elegant Themes webbplats 2

För att kunna gå vidare måste du ha angett dina licensuppgifter under Divi > Temainställningar > Uppdateringar
Dvs denna sökväg (ersätt https://domanen.se med ditt domännamn)
https://domanen.se/wp-admin/admin.php?page=et_divi_options

Nu kan du söka upp den mall du fastnade för och ladda in den för att starta designa dina sidor genom att välja Use this layout.

Kom igång med Divi på Elegant Themes webbplats 3

Divi dokumentation

Det är alltid kul at kunna komma igång snabbt och med Divi är det fullt möjligt. Bara att ladda in en mall och börja anpassa sidan. Men om du vill få en överblick på alla funktioner som ingår i Divi tycker jag att du ska ägna lite tid åt Divi dokumentation.

Kom igång med Divi på Elegant Themes webbplats 4

Här kan du enkelt söka efter de frågor du har om Elegant Themes alla produkter, inklusive Divi. En bra start är att gå igenom hur Divi Builder fungerar. Här är direktlänk till en överblick av Divi Builder i Dokumentationen

Elegant Themes galleri över andra Divi sidor

När du väl kommit igång och designa din webbsida så dyker det allt som oftast upp behov av speciella funktioner. Då rekommenderar jag att du tar en titt på Elegant Themes Marketplace.

Här kan du köpa teman, tillägg och layouter som andra Divi fantaster i världen skapat. Ibland vill man bara ta en genväg och det lönar sig inte alltid att lägga tiden på att utveckla något från början. Det kan vara ett evenmangsplugin, en karusell för blogginlägg eller kanske ett tillägg för att optimera laddningstiden på din sida.

Alla priser anges i dollar och moms tillkommer.

Elegant Themes blogg

Tillsist vill jag slå ett slag för Elegant Themes blogg där det dyker upp matnyttiga tips i princip dagligen. Det kan vara tutorials över hur du använder Divi Temabyggaren, råd för dig som vill leva på att bygga hemsidor eller hur du optimerar din webbplats med Divi. Här hittar du Elegant Themes blogg med praktisk sökfunktion.

 

Läs även