Kom igång med Divi på Elegant Themes webbplats

27 oktober, 2020 | Tips & tricks

När du ska börja designa din första webbsida i Divi så starta gärna på Elegant Themes webbplats för att få inspiration och lära dig mer om hur temat fungerar. Sen kan du gå vidare och bläddra igenom denna webbplats och hitta artiklar på svenska om Divi.

Köp Divi med 20% rabatt här under en begränsad tid

Elegant Themes mallbibliotek för Divi

För att komma igång kan du starta från scratch och bygga från en helt tom sida eller så letar du reda på en template/mall och utgår ifrån den.

Börja med att gå in här hos Elegant Themes sida där du kan du hitta över 180 paket med mallar. Du kan filtrera och söka på olika kategorier, men tänk på att det i slutändan är du som bestämmer vad som passar för din webbplats. Bara för att den ligger i kategori Utbildning så betyder inte det att den inte passar för en företagssida inom snickeri. Det är du som anpassar mallen med dina personliga texter och bilder så det blir ändå inte exakt som mallen presenteras.

När du hittat en mall som du gillar så logga in på ditt konto och välj att skapa en ny sida. Välj sedan Använd Divi Builder.

 

Kom igång med Divi på Elegant Themes webbplats 1

Nu får du tre alternativ och för att välja en mall från Elegant Themes galleri så välj alternativet i mitten.

Kom igång med Divi på Elegant Themes webbplats 2

För att kunna gå vidare måste du ha angett dina licensuppgifter under Divi > Temainställningar > Uppdateringar
Dvs denna sökväg (ersätt https://domanen.se med ditt domännamn)
https://domanen.se/wp-admin/admin.php?page=et_divi_options

Nu kan du söka upp den mall du fastnade för och ladda in den för att starta designa dina sidor genom att välja Use this layout.

Kom igång med Divi på Elegant Themes webbplats 3

Divi dokumentation

Det är alltid kul at kunna komma igång snabbt och med Divi är det fullt möjligt. Bara att ladda in en mall och börja anpassa sidan. Men om du vill få en överblick på alla funktioner som ingår i Divi tycker jag att du ska ägna lite tid åt Divi dokumentation.

Kom igång med Divi på Elegant Themes webbplats 4

Här kan du enkelt söka efter de frågor du har om Elegant Themes alla produkter, inklusive Divi. En bra start är att gå igenom hur Divi Builder fungerar. Här är direktlänk till en överblick av Divi Builder i Dokumentationen

Elegant Themes galleri över andra Divi sidor

När du väl kommit igång och designa din webbsida så dyker det allt som oftast upp behov av speciella funktioner. Då rekommenderar jag att du tar en titt på Elegant Themes Marketplace.

Här kan du köpa teman, tillägg och layouter som andra Divi fantaster i världen skapat. Ibland vill man bara ta en genväg och det lönar sig inte alltid att lägga tiden på att utveckla något från början. Det kan vara ett evenmangsplugin, en karusell för blogginlägg eller kanske ett tillägg för att optimera laddningstiden på din sida.

Alla priser anges i dollar och moms tillkommer.

Elegant Themes blogg

Tillsist vill jag slå ett slag för Elegant Themes blogg där det dyker upp matnyttiga tips i princip dagligen. Det kan vara tutorials över hur du använder Divi Temabyggaren, råd för dig som vill leva på att bygga hemsidor eller hur du optimerar din webbplats med Divi. Här hittar du Elegant Themes blogg med praktisk sökfunktion.

 

Om sidan

Om sidan

Divi.se ägs och drivs av Henrik Rossini som driver webbyrån Joolo Webbdesign.
Sidan visar svensk information samt tips & trix för premium-temat Divi för WordPress. Divi.se har inga kopplingar till temats leverantör Elegant Themes. Divi samt Elegant Themes är registrerade varumärken som tillhör Elegant Themes, Inc.

Vissa länkar på denna webbplats är sk ”affiliate länkar” vilket innebär att om du klickar på länken och köper en produkt på de sidan så kommer jag att erhålla en viss ersättning.

Söker du hjälp med Divi så kontakta mig via min webbyrå Joolo Webbdesign

Läs även

4 plugins för custom post types i WordPress

4 plugins för custom post types i WordPress

Ibland finns behov av att bygga ett register på sin webbplats, med anpassade fält just för dig och din verksamhet. Här kommer jag tipsa om fyra olika plugins som du kan använda i WordPress för detta ändamål.

Den ultimata guiden till Divi tema-anpassare

Den ultimata guiden till Divi tema-anpassare

I Divi temat ställer du enkelt in din design med hjälp av den sk tema-anpassaren. Det kan vara menyer, färger, typografi, CSS och en hel del annat. Du hittar Divi Anpassaren i menyn under Divi > Tema-Anpassare. Elegant Themes har en väldig lättförståelig guide för...

Hur du skapar mikroanimeringar på ikoner och blurbs

Hur du skapar mikroanimeringar på ikoner och blurbs

Mikroanimeringar är ett kul sätt att utöka synligenheten för ikoner och blurbs på din sida. Det kan vara att de pulserar, skakar, roterar eller liknande för att väcka uppmärksamheten för dina besökare. https://www.youtube.com/watch?v=vcLNc_I_BSI