Divi 4 med temabyggaren

Publicerad: 18 oktober, 2019

Divi 4.0 är äntligen här, en av de större uppdateringarna på länge som många sett fram emot.
Jag vill ändå rekommendera dig att avvakta med att uppdatera din skarpa webbplats direkt.

Vänta åtminstone några dagar/någon vecka så du hinner se att det inte är några större buggar i den nya releasen av Divi.

Har du en enklare sida är det troligen inga problem, men det har redan dykt upp kommentarer på forum där vissa moduler helt enkelt inte längre fungerar. Detta är en stor uppdatering och inte ovanligt att vissa saker går fel.

Hursomhelst så bör du såklart ta en kopia av din installation och databas så du kan återställa ifall något skulle sluta fungera.

Enklare skapa globala mallar med nya temabyggaren

Med nya temabyggaren kan du skapa globala header, body och footer sektioner. Med det menas att du gör en mall som du sedan kan använda över hela sidan och uppdatera den på endast ett ställe.
Det har man kunnat göra innan också, men inte lika enkelt. Dina mallar kan du sedan koppla till hela siten, sidmallen, inläggsmallen eller produktsidor – ganska mycket precis hur du vill.

Alla mallar är enkla att exportera ut och även importera in, så du kan återanvända dem i flera av dina projekt.

Du kommer mest troligt först att använda denna nya feature för att skapa en global footer-mall. Som du kan använda på alla dina sidor. Jag ser också en stor fördel i att kunna designa en egen mall för nyheter/bloggsidor för att få ett lite trevligare utseende på dem.

Menyn till temabyggaren ligger under ordinarie Divi rubrik ifall du vill uppdatera och komma igång direkt, Om du hellre vill få en snabb genomgång av hur nya Divi 4 fungerar så titta gärna på denna video 🎬 av Elegant Themes som grundläggande förklarar hur du går tillväga för att skapa dina egna temamallar med Divi 4.

 

Läs även

Divi Black Friday startar 22 november

Divi Black Friday startar 22 november

Årets största REA från Elegant Themes startar den 22 november kl 16:00 i Sverige. Håll utkik efter specialerbjudanden på licenser samt bonusar. Du hittar mer om den stora rean här. 

Svenskarna och Internet 2022

Svenskarna och Internet 2022

Idag kommer rapporten svenskarna och internet ut som är en statistik på svenskarnas användning av Internet under året.

Sommarrea på Divi avslutas

Sommarrea på Divi avslutas

Elegant Themes avslutar strax strax sin stora sommarrea på Divi där du t ex kan få 20% rabatt på licensen.