Divi – Summering av 2023

25 december, 2023 | Nyheter

Jag önskar er alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År med denna sammanställning av hur Divi har utvecklats under året samt lite om vad om händer runt Divi 5 som vi alla väntar på.

Utvecklingen av Divi 5

Elegant Themes arbetar för fullt på Divi 5.0, en omstrukturering av Divi’s kärnteknologier.

Man har under året skickat ut förhandsversioner till en utvald grupp användare som fått utvärdera det nya Divi 5 temat. Detta gör man för att identifiera eventuella buggar och problem som kan behöva åtgärdas innan release.

Med hjälp av den feedback som mottagits, har Divi-teamet löst rapporterade problem samt även förbättrat kommande release på temat.

Sammanfattning av året som gått runt Divi 5.

En ny grund för Divi
Divi 5.0 är ett steg till en mer hållbar framtid. Genom att fokusera på prestanda, stabilitet, skalbarhet och utbyggbarhet, förbättras Divi i grunden utan att störa alla befintliga användare.

Förbättrad prestanda och skalbarhet
Man förbättrar Visual Builders snabbhet, ökar hastigheten på front-end-sida laddningar och Divi’s förmåga att hantera stora och komplexa designer.

Shortcodes försvinner
För att tillhandahålla snabbare och mer strömlinjeformad processering av dina Divi-sidor och deras designinställningar överger Divi 5.0 shortcodes till förmån för ett modernare lagringsformat.

Nytt Divi Builder API
Detta kommer att ge utvecklare otroliga möjligheter. De kommer att kunna skapa nya och fantastiska moduler, nya typer av inställningar, och helt nya funktioner.

Stärka Gemenskapen och Vårt Team
Man tar alla ”tredjepartsutvecklare” i communityt och upphöjer dem till ”förstapartsutvecklare.”

Verktygen man kommer att behöva som utvecklare för att anpassa byggaren kommer att vara exakt samma verktyg som Elegant Themes team använder för att bygga i första hand. 

Man kommer att se till att företagets och utvecklingsgemenskapens intressen kommer att vara ett och samma.

Nya spännande projekt 
Med fokus på Divi 5.0-utvecklingen kommer man fortfarande att släppa nya funktioner som gör Divi bättre utan att störa Divi 5.0-utvecklingen.

När släpps Divi 5?

Det finns idag inget exakt släppdatum för Divi 5.0, man har dock en preliminär plan så att övergång ska bli så smidig som möjlig

Fas 1: Developer Alpha – Detta kommer att vara en oavslutad version av Divi 5.0 API. Det kommer att ge utvecklare en inblick i framtiden för Divi så att de kan börja göra planer på hur deras nuvarande Divi-tillägg kommer att behöva anpassas.

Fas 2: Developer Beta – Här är var man befinner sig just nu i december 2023.
Är du utvecklare av Divi-moduler så är du välkommen att gå med. 

Denna fas innebär att man har slutfört det nya ramverket och nu bygger om allt på det ramverket.

Detta kommer att vara en oavslutad version av Divi 5.0 med en färdig version av Divi 5.0 API som gör det möjligt för utvecklare att börja uppdatera sina tillägg tidigt, långt innan den officiella Divi 5.0-släppet.

Fas 3: Public Alpha – Man kommer att starta den offentliga alfa med en ”light-version” av Divi 5.0.

Detta kommer att vara en fullt fungerande version av Divi 5.0, men den kommer att sakna några av Divis nuvarande funktioner och moduler.

Det kommer att tillåta en stor del av vår community att använda Divi 5.0 och ge oss feedback.

Detta kommer att vara lämpligt för att bygga nya Divi-webbplatser och för testning, men det kommer inte att vara lämpligt för användning på befintliga Divi-webbplatser på grund av dess brist på funktioner.

Fas 4: Public Beta – Den offentliga betan startar när alla Divi-funktioner har lagts till i den offentliga alfa och all feedback från alfa har behandlats.

Detta kommer att vara den färdiga versionen av Divi 5.0, i väntan på eventuella buggfixar som hittats under betan.

Fas 5: Officiell release – Man kommer officiellt att släppa Divi 5.0, som en normal uppdatering i WordPress-instrumentpanelen, när all feedback från den offentliga betaversionen har behandlats.

 

Nya features

Divi Code Snippets

Elegant Themes introducerade under januari Divi Code Snippets för att göra det lättare för utvecklare att lägga till och hantera anpassad kod på sin Divi-webbplats. Med Divi Code Snippets kan du lägga till anpassad JavaScript, CSS och PHP kod direkt i Divi och hantera all din kod på ett ställe.

Divi Code Snippets kommer också med syntax-highlighting för att hjälpa dig att skriva korrekt kod.

Denna feature är integrerad med Divi Cloud, vilket innebär att alla dina snippets kan synkroniseras till molnet, vilket gör dem omedelbart tillgängliga på varje ny webbplats du bygger. Som Divi Cloud-kund får även dina teammedlemmar obegränsad Divi Cloud-lagring gratis.

Läs om Divi Code Snippets på Elegant Themes hemsida »

Läs mer Divi Cloud »

Skaffa Divi Cloud »

Divi Cloud Sharing

Denna nya feature lanserades under februari 2023 och sammanfogade de två tjänsterna Divi Teams och Divi Cloud.

Divi Cloud Sharing låter dig dela dina Divi Cloud-objekt med dina teammedlemmar, och tillåter även dina teammedlemmar att dela sina objekt också.

Alla medlemmar kan välja vem som får tillgång till deras Divi Cloud-bibliotek och vad de får göra med de objekt som lagrats där. Du kan tillåta personer att hantera, lägga till och ta bort objekt, eller så kan du begränsa dem till enbart användning, vilket gör att de kan använda dem, men inte redigera eller ta bort dem.

Läs om Divi Cloud Sharing på Elegant Themes hemsida »

Skaffa Divi Cloud »

Divi Cloud for Theme Options

I slutet på april utökades Divi Cloud med att tillåta specifika konfigurationer av temaalternativ som du använder på dina  webbplatser.

Du kanske skapar specifika layoutinställningar, lägger till anpassad kod på integrationsfliken och väljer att inaktivera särskilda prestandainställningar.

Nu, istället för att manuellt konfigurera dessa alternativ, kunde du börja spara förinställningar i molnet och använda dem direkt när du bygger din nya webbplats.

Det skedde även en del förbättringar av layoutuppladdning.

Divi-biblioteket, inklusive Divi Cloud, började nu stödja massuppladdning av flera .json-filer samtidigt. Även uppladdning av flera filer som har exporterats i olika sammanhang (det betyder att man inte längre kommer att få felet ”bör inte importeras i det här sammanhanget” när man importerar layouter till Divi-biblioteket).

Läs om denna release på Elegant Themes hemsida »

Skaffa Divi Cloud »

Divi AI

I augusti släppte Elegant Themes, som många andra företag under året, sin AI tjänst – Divi AI.

Ett nytt innehållsskapande verktyg inbyggt i Divi som använder artificiell intelligens. Det hjälper dig att förbättra din befintliga webbplats genom att skapa unika bilder och effektivt innehåll.

Bildgeneratorn:
Divi AI ger dig möjlighet att skapa unika bilder direkt inifrån Divi av alla möjliga typer.
Du kan skapa bilder i olika stilar som foton, digital art, 3D-animationer, målningar och mer.

AI Bildjustering:
Divi AI kan även användas för att ändra och förbättra befintliga bilder.

Textskaparen:
Divi AI kan även skapa innehåll, allt från rubriker till blogginlägg.
Det gör att du kan förbättra befintligt innehåll, ändra delar av det, eller skapa helt nytt.

Dessutom kan du med AI:n automatiskt översätta till olika språk, fixa grammatiska fel, komprimera ett stycke text, byta ton och mycket mer.

Automatisk text- och bildgenerering:
Du kan låta Divi AI automatiskt generera texter och bilder baserat på den information som AI:n har lärt sig från din webbplats och den aktuella sidan.

Divi AI är endast i början av sin utvecklingsprocess och det kommer att komma fler AI-funktioner, så vi får hålla utkik efter kommande nyheter under 2024.

Läs mer om Divi AI på Elegant Themes hemsida »

Skaffa Divi AI nu med minst 25% rabatt »

Divi Code AI

Under oktober utökade man tjänsten Divi AI med stöd för kod. En tjänst inuti DIvi som kan skriva kod, generera CSS och hjälpa till att anpassa dina Divi-webbplatser i Visual Builder.

Kodmodulen är där Divi Code AI gör mest nytta eftersom den kan göra vad du vill med HTML, CSS och JavaScript.

Det går t ex att be Divi AI att skapa en popup som dyker upp efter 30 sekunder och bjuder in användare att gå med i mitt nyhetsbrev. Jag kan till och med beskriva hur popup-fönstret ska se ut.

Divi AI genererar koden inom några sekunder. 

Divi Code AI ingår i tjänsten Divi AI som du nu kan få minst 25% rabatt på via länken nedan.

 

Läs mer om vad Divi Code AI kan göra »

Skaffa Divi AI nu med minst 25% rabatt »

Summering av Divi året 2023

Det har varit ett händelserikt år inom Divi temat även om vi ännu inte sett den skarpa releasen av Divi 5.

Många nya spännande tjänster som gör webbsidesbyggande ännu snabbare och mer enklare än någonsin.

Man undrar vad man mer kan hitta på för spännande features nu?

Just nu väntar iallafall jag på Divi 5 som kommer göra Divi Temat till den överlägset bästa temat någonsing. Snabbhet, enkelhet och optimerade webbsidor är något vi alla önskar så håller tummarna att vi inte behöver vänta allt för länge till!

Om sidan

Om sidan

Divi.se ägs och drivs av Henrik Rossini som driver webbyrån Joolo Webbdesign.
Sidan visar svensk information samt tips & trix för premium-temat Divi för WordPress. Divi.se har inga kopplingar till temats leverantör Elegant Themes. Divi samt Elegant Themes är registrerade varumärken som tillhör Elegant Themes, Inc.

Vissa länkar på denna webbplats är sk ”affiliate länkar” vilket innebär att om du klickar på länken och köper en produkt på de sidan så kommer jag att erhålla en viss ersättning.

Söker du hjälp med Divi så kontakta mig via min webbyrå Joolo Webbdesign

Läs även

Vad är Divi 5 och vad har vi att se fram emot?

Vad är Divi 5 och vad har vi att se fram emot?

Denna webbplats handlar om Divi från Elegant Themes som är en visuell redigerare för WordPress-webbplatser som blivit mycket populär bland webbutvecklare och användare. Divi har blivit känt för sin användarvänlighet och för de många funktioner som gör det enkelt att skapa vackra webbplatser. Nu är Elegant Themes snart redo att släppa en ny version av Divi, som heter Divi 5