Diviakademin Grundkurs del 8: Addera fler sidor och slutför webbsidan (videoguide)

Publicerad: 13 februari, 2022

I del 8 av Divi Akademin avslutar vi kursen med att addera flera sidor och uppdatera menyn.

Det är vanligt att man lägger mycket eller all information på startsidan, men var försiktig med detta. Försök istället väcka intresse att läsa och länka vidare. Det är dessutom bra för SEO, sk sökmotorotimering, att varje tjänst/kategori har en egen unik sida som bara handlar om just den tjänsten, så att Google med flera sökmotorer förstår vad varje sidan handlar om.

Det var allt jag tänkte ta med i denna första grundkurs av Divi. Du kan naturligtvis öva vidare genom att t ex skapa en mer detaljerad kontaktsida istället för informationen i din sidfot eller en sida som presenterar alla valpar och dess föräldrar på kenneln. Testa att använda en av de tidigare sidorna som mall.

Just när man vill skapa upp ett “register” eller en helt egen typ i WordPress kan man skapa upp nya sk posttyper. För t ex hundar, hästar, recept, bilar, leverantörer osv

Det finns en hel del riktigt bra plugins som man kan använda för detta. Då kan man mata in varje hund som en enskild post. Så kan man sedan addera egna fält som t ex födelseår, stamtavla osv och använda dessa som filter. Mer om detta tänkte jag visa i en kommande kurs för mer avancerad hantering av webbsida.

Jag kommer även att ha ett separat kurs hur man lägger upp ett nyhetsarkiv/blogg för kenneln. Det är viktigt att sidan är levande och att man som företagsidkare postar lite nytt regelbundet för att Google ska förstå att sidan är aktuell.

Hoppas att du haft nytta av denna kurs. Det är min första kurs jag skapat så ni får ha lite överseende med resultatet, bra träning detta inför framtiden.

Framöver hittar du kurserna på diviakademin.se, men givetvis länkar jag från divi.se/diviakademin också.

Se till att bli medlem så du inte missar vad som händer framöver.

Diviakademin är små korta videoklipp på ca 5-10 minuter som enkelt förklarar hur du hanterar Divi-temat. Alla klipp är helt på svenska.

Tidigare delar:

Del 1: Hämta och installera både WordPress & Divi.
Del 2: Divi sektioner, rader, kolumner och moduler 
Del 3: Skapa din första hemsida i Divi
Del 4: Importera en färdig mallsida i Divi
Del 5: Hantera menyn i Divi
Del 6: Skapa en global sidfot
Del 7: Skapa en global header i Divi

Denna kurs vänder sig till dig som är helt nybörjare på Divi. För att kunna följa med i kursen behöver du ha en egen domän med webbutrymme på ett webbhotell samt ha köpt Divi-temat.

Jag använder själv Loopia och är nöjd med både prestanda och support, läs mer här.

Om du vill köpa Divi-temat, se lägsta priser på Divi-licenser här. Ofta har jag länkar som ger dig mellan 10-20% rabatt på temat. 

Läs även

Divi Black Friday startar 22 november

Divi Black Friday startar 22 november

Årets största REA från Elegant Themes startar den 22 november kl 16:00 i Sverige. Håll utkik efter specialerbjudanden på licenser samt bonusar. Du hittar mer om den stora rean här. 

Svenskarna och Internet 2022

Svenskarna och Internet 2022

Idag kommer rapporten svenskarna och internet ut som är en statistik på svenskarnas användning av Internet under året.

Sommarrea på Divi avslutas

Sommarrea på Divi avslutas

Elegant Themes avslutar strax strax sin stora sommarrea på Divi där du t ex kan få 20% rabatt på licensen.