Hjälp med Divi?

1 maj, 2020 | Nyheter

Har du precis köpt Divi och har svårt komma igång? Du är ensamföretagare eller driver ett mindre företag med några få anställda och är i full färd bygga om eller bygga ny hemsida? Då har du kommit rätt!

Jag heter Henrik Rossini och driver denna sajt divi.se som en hjälp och informationssida om WordPress-temat Divi på svenska.

På min sida berättar jag hur temat Divi fungerar genom att publicera guider samt tips på hur du använder temat. Jag lägger även ut uppdaterings- och säkerhetsinformation som är bra att känna till för dig som Divi användare.

Divi.se fungerar även som en ingång till min webbyrå Joolo Webbdesign som hjälper dig och ditt företag med design av hemsidor och chatbottar/messenger marknadsföring.

Missa inte rabattsidan som presenterar länkar till Elegant Themes med rabatt på Divi på upp till 20% av ordinarie pris för dig som inte redan har köpt Divi. Använder du dessa länkar får jag en viss ersättning och du får rabatt på temat och tillgång till en massa gratis innehåll på denna sida – win win 🙌

Hjälp med Divi

Min bakgrund

Jag har använt WordPress i mer än 15 år för att bygga hemsidor. Och för dig som hamnat här men ändå inte vet vad WordPress står för…så är det världens mest populära innehållshanteringssystem (CMS). Det är helt gratis och går att använda till de flesta hemsidesprojekt man har, oavsett om det är en enklare företagssida eller en onlinebutik. Därav dess massiva popularitet.

Jag började lära mig WordPress för att jag först och främst var väldigt intresserad av webbutveckling och design. Mina första projekt var såklart hemsidor åt mig själv. Detta växte och snart var jag involverad i projekt även åt andra, som t ex en galleria jag jobbade i och även en hel del andra hemsidor till nära och kära.

Med Divi bygger man med block

För ett antal år sedan, närmare bestämt 2015, upptäckte jag temat Divi från Elegant Themes  av en slump. I Facebook dök det upp annonser från företaget om ett tema som revolutionerade hemsidesbyggandet och förenklade hanteringen om man jobbade med WordPress. 

Jag blev nyfiken och besökte Elegant Themes sida om Divi och förkovrade mig i temats funktionalitet och vad det skulle kunna göra för att lösa mina problem.

Det som slog mig först var dess enkelhet. Att det supersnabbt kunna generera snygga strukturer med olika block som  sektioner, rader och kolumner. Dessa gick att fylla med text, bilder, formulär och andra nyttiga moduler. och kunde anpassas i stort sett hur man själv ville. Jag såg direkt möjligheterna och framtidsutsikterna.

Givetvis kunde jag inte motstå frestelsen att investera i temat. 89 dollar per år eller 249 dollar för en livstidslicens och möjlighet att använda det på alla min kommande hemsidesprojekt. Det fanns ingen tvekan om var värdet fanns för mig.

När jag hade skapat konto och betalat så laddade jag ned installationsfilerna och installerade Divi för att sedan börja labba i min lokala WordPress-miljö. Det var som att bygga med lego, man kunde inte sluta. Snabbt gick det att sätta ihop en sida som såg väldigt proffsig och snygg ut. Detta utan att jag behövde koda någonting alls.

Om Divi.se

I samma veva köpte jag även loss domänen divi.se som av en händelse var ledig. Just då var temat och namnet Divi kanske inte så stort i Sverige ännu men det förändrades snabbt på något år.

Jag byggde en hemsida om Divi och kände att jag vill dela med mig av mina upptäckter. Och samtidigt funderade jag på om det kanske gick att bygga ett företag runt detta.

Min sida byter design flera gånger, jag försöker hålla den uppdaterad med allt nytt som adderas till temat. Men det är inte lätt! Elegant Themes fyller Divi med nya spännande features hela tiden.

Prisvärd & Personlig Webbyrå

Tiden går och jag upptäcker att det finns otroligt många webbyråer, konsulter, webbdesigners som hjälper företag med sina hemsidor. Hur ska kunderna kunna välja?.

  • Vem ska man anlita som kan detta med Divi för sin hemsida?
  • Är en timkostnad på runt 1500 kr verkligen rimlig?
  • Behöver man köpa all den extra tid en större webbyrå lägger ner på ett projekt för en liten småföretagare?

Många webbyråer är så stora att de ofta blir opersonliga och statiska. Man har helt inte tid för kundservice. Jag tänkte att det borde finnas en marknad för att hjälpa alla dessa mindre företagare med sina hemsidor? Plus att man man nicha in sig på Divi temat!

Trots att DIvi är enkelt att hantera så finns det alltid de som inte har tid att slutföra detta själv och behöver guidning. 

Med hemmet som bas, begränsade öppettider och en liten kundskara startade jag därför lite på test min egna webbyrå, Joolo Webbdesign. Nichen blev att hjälpa småföretagare eller föreningar med sina Divi-hemsidor till ett rimligt pris. Att man skulle ha råd att köpa en snygg och proffsig hemsida för att marknadsföra sina tjänster och sitt företag.

Givetvis inkluderade jag min kompetens inom Divi och såklart även Divitemat som standard i mina projekt (värde ca 2200 kr).

Eftersom jag har ett ordinarie jobb 8-17 så fick jag driva detta företag på min fritid. Med hjälp av egenanställningsföretaget Frilans Finans kunde jag också fakturera mina kunder enkelt utan att själv behöva starta företag och lägga en massa tid på bokföringen.

Med en bra kunskap om Divi, WordPress, SEO och marknadsföring på webben så skapade jag ett mallat arbetsätt och erbjöd en komplett hemsida för ca hälften och så lite som en tredjedel av kostnaden jämfört med vad en större firma tog för att leverera en hemsida.

Med Divi kom ju möjligheterna att använda färdiga mallar som bas och bygga om dem efter egna behov. Detta gjorde att jag kunde leverera en färdig mindre hemsida på 10-15 h. Jag erbjuder faktiskt ett fast pris om 6 900 kr för en enklare hemsida med ca 4-5 sidor utan specialanpassningar.

Som egen företagare med få kunder åt gången kan jag dessutom erbjuda en personlig touch där du och jag samarbetar nära för att tillsammans leverera exakt det du behöver.

Jag vill inte kalla mig för en Divi expert eller Divi proffs, men kanske en lämplig titel är Divi konsult eller Divi Webbdesigner. Och jag står till ditt förfogande om du behöver hjälp.

Jag har med tiden som gått sedan starten 2015 byggt ut mitt förråd av kunskap och samlat på mig en massa kompetens om Divi och hur man kan vidareutveckla sidan med CSS och viss Javascript. Detta gör att man kan anpassa sidan på oändliga sätt. Såklart beroende på hur mycket tid man vill lägga förutom en standardsida.

Behöver du hjälp med din hemsida?

Vill du och ditt företag ha hjälp med er hemsida? Ni kanske har fastnat, inte har tid eller ork att ta tag i detta. Kanske bara behöver hjälp med att installera och konfiguera WordPress, Divi eller tillägg så ni snabbare kommer igång?

Ta gärna kontakt med mig för en förutsättningslös och gratis offert. Första mötet tar jag gärna som ett telefonmöte, det är helt gratis och du kan då berätta vad du har för behov av hjälp.

Steg 2 om du känner att du vill anlita mig kan vi ta genom ett videomöte, där vi delar skärm med varandra och tittar på vad som behöver utföras..

Boka din tid här!

Om inte annat så hoppas jag att du fortsätter att följa min sida för att lära dig mera om Divi och dess möjligheter.

 

 

u

Vad är Divi?

Divi är ett smart premiumtema från Elegant Themes som används för bygga snygga hemsideslayouter i WordPress. Temat finns med svensk översättning. Det förenklar och snabbar upp processen för dig att releasa din nya hemsida. Kostnad från 89 dollar/år.

Köp Divi här

Om sidan

Om sidan

Divi.se ägs och drivs av Henrik Rossini som driver webbyrån Joolo Webbdesign.
Sidan visar svensk information samt tips & trix för premium-temat Divi för WordPress. Divi.se har inga kopplingar till temats leverantör Elegant Themes. Divi samt Elegant Themes är registrerade varumärken som tillhör Elegant Themes, Inc.

Vissa länkar på denna webbplats är sk ”affiliate länkar” vilket innebär att om du klickar på länken och köper en produkt på de sidan så kommer jag att erhålla en viss ersättning.

Söker du hjälp med Divi så kontakta mig via min webbyrå Joolo Webbdesign

Läs även