TrulyWP – ett nytt intressant webbhotell

28 december, 2019 | Nyheter

När du skapar en hemsida med t ex Divi i WordPress så rekommenderar jag att du använder ett eget webbhotell så att du själv äger och kan hantera dina filer som du vill. Även fast man är nöjd med ett webbhotell skadar det inte att kontinuerligt prova nya. Jakten på det optimala webbhotellet med en viss nivå av service, prisvärdhet, god prestanda och hanterbarhet är något du själv styr över utifrån dina egna värderingar och behov.

Jag fortsätter nu att testa ett nytt intressant webbhotell som använder Google Cloud och har ett väldigt prisvärt erbjudande på AppSumo just nu, TrulyWP.com

Divi.se bytte nyligen webbhotell från Loopia till Templ.io. Det var ett test för att se om jag kunde få min sida att dels ladda snabbare och i förlängningen även att ranka högre i sökresultaten, för jag vill ju synas.
Visst det blev mycket bättre med Templ.io, och supporten från dem var fullständigt suverän. Helt enkelt en toppentjänst om man inte har så mycket intresse att konfigurera sin domän själv och hellre vill lägga tid på att skapa innehåll till sin webbplats.

För mig blev dock priset lite för högt och jag vill gärna kunna hantera mina webbplatser helt själv, så när jag såg ett erbjudande på AppSumo om att testa en annan tjänst, Truly WP, för 69 dollar under ett år (och löpande fortsättningsvis) Då blev jag helt enkelt tvungen att byta för att prova detta erbjudande.

Du kan också testa TrulyWP via AppSumo från 69$ under en begränsad tid.

Enkel migrering av din webbplats till TrulyWP

Maken till enklare migrering har jag då aldrig varit med om.

 1. Först loggade jag in på min befintliga sida hos Templ.io och installerade tillägget Easy Migration.
  När jag aktiverade detta så skapades en migreringsfil väldigt snabbt (beror såklart på storleken på ens site hur lång tid det tar) med all data.
 2. Jag loggade in hos TrulyWP och skapade en temporär WordPress-site superenkelt bara genom att fylla i ett antal uppgifter som t ex
  • Döpa siten, ex Divi
  • Välja datacenter (Nedeländerna är närmast just nu, men de fyller på kontinuerligt med nya platser)
  • Döpa sidan, divi.se
  • Välja användarnamn och lösenord
  • Ange administratörs e-postTrulyWP - ett nytt intressant webbhotell 1
 3. Med ett klick kunden jag sedan skapa upp siten. Jag valde att vänta med att addera domänen så jag kunde se att allt såg bra ut först på den tillfälliga adressen.
  Tyvärr verkade det vara en liten bugg som inte uppdaterade sidan när siten var klar. Så man fick gå tilbaka till dashboarden för att se att allt var klart.
 4. När siten var klar gick jag i menyn in under Tools och klistrade in den unika migreringskoden som skapades på ursprungssidan. Sedan startade migreringen och blixtsnabbt var allting klart.
 5. Eftersom jag har mina domöner hos Loopia fick jag tillsist gå in i deras verktyg och peka om adresserna till TrulyWP

Efteråt kunde man addera tillägg som https (säker site, rankar bättre på Google), CDN (hanterar statiska filer, bra för SEO), automatisk bildoptimering (hanterar bilder för olika enheter per automatik).

Du får också möjlighet att direkt i din dashboard sälja siter till kunder som du själv kan hjälpa till att hantera. För detta får du en bra provision.

Det ska nu bli spännande att se hur siten fungerar hos TrulyWP.

Om sidan

Om sidan

Divi.se ägs och drivs av Henrik Rossini som driver webbyrån Joolo Webbdesign.
Sidan visar svensk information samt tips & trix för premium-temat Divi för WordPress. Divi.se har inga kopplingar till temats leverantör Elegant Themes. Divi samt Elegant Themes är registrerade varumärken som tillhör Elegant Themes, Inc.

Vissa länkar på denna webbplats är sk ”affiliate länkar” vilket innebär att om du klickar på länken och köper en produkt på de sidan så kommer jag att erhålla en viss ersättning.

Söker du hjälp med Divi så kontakta mig via min webbyrå Joolo Webbdesign

Läs även